Новини

Колоездачната обиколка на България е пред провал

 

 

 

64-о издание на колоездачната обиколка на България е пред провал, обявиха на пресконференция представители на новоизбрания Управителен съвет на Българския колоездачен съюз (БКС).

По програма Обиколката трябва да стартира на 31 август, но това вероятно няма да стане. Старото ръководство на БКС все още ръководи централата, тъй като от съда не са се произнесли по вписването на новото.

"Днес нямаме никаква яснота за това дали Обиколката ще се състои, не знаем нищо за маршрута и организацията. Това е много притеснително за колоездачната общност в България. Досега не е имало такъв прецедент", коментира Тодор Колев, избран за заместник-председател на на УС на БКС на Общото събрание на 14 март.

На пресконференцията участваха още Евгений Димитров, избран за председател на БКС, Пламен Димитров, избран за председател на Контролния съвет, и Веско Михайлов, избран за генерален секретар.

От новото ръководство на централата са категорични, че Обиколката не може да се състои, защото има стари задължения от предишните две надпревари.

"По моя преценка Обиколката едва ли ще се осъществи, което е минус за нашия спорт. Към днешна дата двама-трима човека не искат да сдадат властта. Новоизбраното ръководство няма никакъв ангажимент към организирането на Обиколката. Претупването й ще доведе до снижаване на категорията на състезанието", добави Евгений Димитров.

Той каза още, че при встъпването си в длъжност новото ръководство ще потърси персонална отговорност на виновните./БТА

Коментари

Шосе / Обиколка на България

[1] 2 3 4  ...13