Новини

Черноморска лига „Спринт“ 2014: Вторият старт е за купа „Кошарица“

 

 

 

Второто състезание от Черноморската колоездачна лига „Спринт“ за сезон 2014 г. ще се състои на 29 март, събота, в село Кошарица, близо до курорта Слънчев бряг.

В надпреварата за купа „Кошарица“ се очаква да участват над сто млади колоездачи от цялата страна, които ще си оспорват първенството в три възрастови групи:

* момчета /мл. в./, родени през 2002-2003 г. /11-12 г./

* момчета /ст. в./, родени през 2000-2001 г. /13-14 г./

* юноши младша възраст, родени през 1998-1999 г. /15-16 г./

Официалният старт е в 10 ч., същинският – в 11 ч., като и двата са пред сградата на кметството на селото, където са и финалите.

Трасето за критериума е кръгово, дълго 1.2 км.

Момчетата от младшата възраст ще го изминат 6 пъти, по-големите момчета – 10 пъти, а юношите – 18. Ще има междинни спринтове за точки, според които ще бъде направено крайното класиране.

Както е традицията в Лигата, награди ще получат най-добрите десет състезатели в трите възрастови групи – от организаторите, от фирмата, производителка на велосипедите „Спринт“, от останалите спонсори, както и от домакините от Кошарица, които са подготвили много подаръци за бъдещите големи шампиони.

След второто състезание на Лигата /те са общо 15 за сезона/ ще бъде обявено комплексното класиране в трите групи.    

Да припомним кои са победителите в първия старт - за купата „Поморие“, кои имат честта да носят най-престижните фланелки - с цветовете на Лигата:

Момчета /мл. в./ - Стилиян Петров /Сливен/

Момчета /ст. в./ - Даниел Иванов /“Загорец 1880“, Н. З./  

Юноши /мл. в./  - Нягол Няголов /Бургас/   

 

              

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14