Новини

Черноморска лига „Спринт“: 101/!/ бегачи на първия старт в Поморие

 

Внушителната група млади бегачи са строени за официалното откриване на Черноморска колоездачна лига 2014

Снимка: maxbike.bg

 

В Поморие бе даден първият старт от поредицата състезания на шосе за момчета и юноши младша възраст от Черноморската колоездачна лига „Спринт“ за 2014 година.

Тържественото откриване на втория сезон на Лигата стана на живописно място – пред уникалния Музей на солта край старото Поморийско езеро при чудесно /почти/ пролетно време.

Участниците в критериума за купа "Поморие" - точно 101 млади бегачи от цялата страна, бяха поздравени от Илия Джингов – заместник-кмет на община Поморие, Иван Илчев, представител на компанията, производителка на  велосипеди „Спринт“, и от големия колоездач от близкото минало - Димо Ангелов, патрон и председател на Лигата.

Тук бяха и преките организатори на първия старт от община Поморие: Желязко Страволемов, директор на Дирекция „Образование, култура, хуманитарни дейности и спорт“, и младшият експерт по спорта Аделина Чолева.    

 

Илия Джингов, зам.-кмет на Поморие, поздравява спортистите

Снимка: maxbike.bg

 

Илия Джингов предаде поздравите на кмета на община Поморие Иван Алексиев и пожела на състезателите и от негово име успешно представяне не само в този, но и във всичките стартове. „Радостни сме, че сме домакини на първото състезание за сезона на Лигата“, добави той. „Има нещо символично в това, че край нашето езеро, което е на над 2500 години, се събира българската колоездачна младост. Сигурен съм, че всички вие, скъпи състезатели, ще се представите добре и ще заслужите хубавите награди. А това състезание, уверяваме ви, ще стане традиционно“.   

Иван Илчев каза: „Този първи старт от втория сезон на Лигата ще зарадва не само малките спортисти, но майки и татковци, баби и дядовци, всички любители на динамичния и красив колоездачен спорт. Ще ни зарадва и нас, организатори и спонсори, защото наистина гледката е чудесна - толкова много малки колоездачи с хубави велосипеди и екипи на едно място! Успех, бегачи! Наградите ви очакват“.     

Димо Ангелов бе лаконичен, но и красноречив: „Здравейте, бъдещи шампиони! Завиждам на младежката ви амбиция и дързост. Обичайте колоезденето, то ще ви носи само радост и удоволствие“.

Георги Енчев, мениджър от КК „Несебър“ и секретар на Лигата, разясни регламента на състезанието.

То е за три възрастови групи: за момчета от 5 клас /11 г./ , момчета 6-7 клас /12-13 г./ и юноши младша възраст /14-16 г./.

Трасето на критериума, което е край новия стадион на Поморие и прочутите балнеоложки обекти, е дълго един километър.

Първата група момчета правят шест обиколки на трасето, като две от тези обиколки са спринтови и носят съответно 5, 3, 2 и 1 т на първите.

Момчетата от втората група правят 12 обиколки, със спринт за точки на всяка четвърта.

Юношите младша възраст правят 15 обиколки, като ще завършват със спринт всяка пета.

Най-добрите 10 бегачи от всяка група получават награди, а първенецът облича фланелка на водач във временното класиране, която е с цветовете на Лигата.  

Очаквайте подробности за надпреварата.                

 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14