Новини

Защо да караме колело? Ето 8 причини за това

 

 

Карането на колело може да става почти навсякъде и по всяко време и е най-лесният начин за тренировки. При това не е нужно да харчите цяло състояние.

Много хора се отказват да спортуват, защото са им нужни специални умения или колективните спортове не са тяхната страст. Какво да кажем за карането на колело? Това е една от мечтите на почти всяко дете. Най-хубавото е, че след като веднъж се научите, после това не се забравя. Нужни са ви само желание, малко време и колело, разбира се.

 

Карането на колело изгражда сила

Много хора мислят, че когато карате колело, в това действие участват само краката. Да, те взимат най-голямо участие. Колоезденето обаче изгражда сила по цялостен за тялото начин, просто защото всяка частица от тялото ни взима участие, когато караме колело.

 

Карането на колело изгражда мускули

Когато караме колело, подобряваме функционалността на мускулите си и по този начин също ги стимулираме да растат. Вероятността да претренираме, след като сме карали колело, е много ниска. Редовното колоездене подобрява работата на мускулите и коленните стави, така че не се чудете, а се качвайте не велосипеда!

 

Карането на колело подобрява издръжливостта

Много добър начин да подобрите издържливостта си. Казано простичко - карате колело и, без да осъзнавате, всеки път изминавате повече разстояние от предния. Така ли е ?

 

Карането на колело изгаря калории

Карането на колело със средно темпо изгаря приблизително 300 калории за час. Ако всеки ден, в продължение на година, караме колело, ще стопим близо 6 килограма телесни мазнини. Забележете: мазнини, не 6 килограма тегло. Схващате разликата, нали?

 

Карането на колело подобрява здравето на сърцето

Писна ли ви да четете и слушае за сърцето? А не бива. Също както любимият ви бицепс, така и сърцето е мускул. Само че от този, не толкова голям мускул, зависи всичко останало в нашето тяло. Така че, ако сърцето работи добре, то всичко останало в тялото ни ще функционира по-добре, което в повечето случаи може да означава и по-голям бицепс.

 

Карането на колело подобрява координацията

Когато караме колело, в това занимание участва цялото тяло - от краката до очите. Всяко завъртване на педала ангажира цялото тяло, което води до по-добра координация, разбира се.

 

Карането на колело намалява стреса

Това със сигурност не е революционно откритие. Както всяка физическа активност, така и колоезденето не прави изключение, що се отнася до борбата със стреса. Някои медитират, други тренират. Целта е ясна: да изчистим ума си от излишните мисли, които ни засипват всеки ден, а така да се освободим и от стреса.

                                                          Светослав Коджаманов, trenirai.blogspot.com

Коментари

Велообщество

[1] 2 3 4  ...21