Новини

Да карате колело с децата си – и удоволствие, и отговорност

 

Аз и мама караме колело

 

Да карате колело с децата си може да бъде голямо забавление както за вас, така и за цялото ви семейство. Но много трябва да внимавате.

Едва когато детето ви е дотолкова пораснало вече, че да може самичко да си държи главата изправена, може да го поставите на детска седалка на велосипеда. Това обикновено става, когато детето ви е на възраст от девет месеца до една годинка. Ако е много малко, може да го поставите на специална седалка отпред на колелото, за да ви е пред очите, докато карате.

Други детски седалки могат да бъдат монтирани в задната част на велосипеда и трябва да се използват само за деца до петгодишна възраст.

Можете да возите повече от едно дете с вас с помощта на двойна седалка. Тези седалки също са подходящи за деца до петгодишна възраст.

Децата обикновено се научават да карат колело, когато са на възраст между три и шест години. Когато избирате първото велосипедче на детето си, трябва да се постараете то да му пасва по размери, а не например да е по-голямо, за да може да го използва по-дълго време.

Ако карате с детето си отделни велосипеди, най-добре е да въртите педалите след него, за да го наблюдавате.

Ако сте двама възрастни и едно дете, единият възрастен трябва да кара най-отпред, а другият да е последен. Така детето ви ще е в по-голяма безопасност.

Правилното поставяне на каска е от съществено значение. Посъветвайте се с търговеца при закупуването, за да се убедите, че каската на детето ви отговаря на стандартите за безопасност.

Облечете по-топло децата си, когато ще ги возите на детски седалки, защото няма да въртят педали, за да се загряват, и макар времето навън да ви изглежда топло, вятърът ще ги духа и може да настинат.

 

Коментари

Велообщество

[1] 2 3 4  ...21