Новини

80 души /до сега/ - на снежната байк надпревара в Пампорово

 

 

 

Осемдесет души са се записали до сега за участие в колоездачната надпревара на сняг от 14 до 16 февруари в Пампорово -  Winter Bike Duel vol.4.

Записването продължава и бройката на участниците расте с всеки изминал час, като има заявки и от Гърция, съобщиха организаторите от Сoncept Creative.

Предварителната онлайн регистрация ще продължи до 13 февруари, като тя може да бъде направена и на място.

Събитието ще се състои за четвърта поредна година и с него ще бъде поставено началото на състезателния сезон за 2014-а.

Надпреварата ще премине през два етапа: квалификации – индивидуални спускания за време за определяне на стартовите позиции, и финали, в които колоездачите ще стартират по двама едновременно и победителят ще бъде определян след пряка елиминация.

Дуел формата гарантира зрелищни сблъсъци, а снежната обстановка често води до неочаквани развръзки.

 

 

Новото през тази година е, че освен основните три групи - мъже, юноши и жени, организаторите са добавили и нетрадиционна категория – Сноускут/Скибайк, в която ще могат да се включат всички, практикуващи и тези две дисциплини.

Друго интересно нещо е трасето за състезанието, което ще е част от специалното трасе за форкрос във Велопарк „Пампорово“, което бе изградено през есента на миналата година и на което се състоя Европейският шампионат в тази дисциплина. През юли на същото място пък ще се състои кръг от 4X Pro Tour, което е най-престижното състезание в световен мащаб, а Пампорово е сред само седемте домакини на авторитетния форум.

Във финалната зона на трасето - на плаца в края на пистата „Малката стена“, ще има много музика, освежаващи напитки, там ще е и екипът на „Бушмилс“, който ще поддържа градуса на настроението. Вечерта на 15 февруари ще има и специално „байк“ парти.

И през двата дни на събитието ще има много емоции и изненади - вход свободен и всички са добре дошли!

Winter Bike Duel vol.4 е първото състезание по планинско колоездене за 2014 година, подкрепяно от община Смолян и „Пампорово“ АД и се очаква да предизвика голям интерес сред родната байк сцена и сред всички гости на курорта и региона.

Специално за участниците в състезанието има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд, осигурен от спонсорите на събитието.

Домакин на състезанието ще бъде хотел „Перелик“, където всички участници в състезанието и техните придружители, ще могат да се възползват от специални преференциални цени.

 

 

Ето и програмата:

 

14 февруари, петък

 

10:00 - 16:00 – Оглед на трасето

16:00-19:00 – Регистрация, настаняване и акредитация | хотел „Перелик“

22:30 – “Welcome” парти | Bar Pampi

 

15 февруари, събота

 

9:00 - 12:00 – Регистрация, настаняване и акредитация | хотел „Перелик“

9:00 - 12:00 – Тренировка

12:00 – 13:00 – Обедна почивка

13:00 - 16:00 – Тренировка

17:00 - 19:00 – Регистрация, настаняване и акредитация | хотел „Перелик“

22:30 – “Bike” парти | Bar Pampi

 

16 февруари, неделя

 

10:00 - 12:00 – Квалификации за време

13:00 – Финали

16:00 – Церемония по награждаването

 

Коментари

MTB

[1] 2 3 4  ...16