Новини

Няколко съвета към онези, които обичат кроса

 

Снимка: John M. Flora, jmflora-photo.com

 

Може и да не се съобразявате със съветите, които ви предлагаме по-долу, но искаме да знаете, че те са плод на дългогодишна, често злополучна, практика.

 

1. Никога не подценявайте старта.

Опитвайте се да стартирате възможно най-силно и да карате, колкото може по дълго, сред първите десет. Така със сигурност ще те далеч от неприятностите. Ако не можете да постигате това, не си забравяйте тогава острите лакти вкъщи.

 

2. Снабдете се с хубава екипировка.

От всички колоезачни дисциплини, кросът е най-капризен, когато става дума за техника и екипировка. Гумите правят голямата разлика. Според мен Tubulars са най-добрите, а и са съвместими с найевтините джанти. Пластокостюми? Може, но не забравяйте: никой никога не е печелил състезание само защото е приличал на...братвурст.

 

3. Да, два велосипеда.

Няма как – наистина ви трябват два велосипеда, ако искате да спечелите състезанието. Ако обаче просто „участвате“, може да си вземете и една...биричка. За момента, когато се уморите да обикаляте в калта.

 

4. Hе признавай препятствията! Ти си планински колоездач.

Препятствията са неразбираемо нещо в крос културата. Те всъщност служат да направят дисциплината да изглежда по-смислена. Представете си, че препятствието е скала по средата на пътеката. Ще се опитате да я заабиколите? Не – ще я прескочите. Като планински колоездач вие сте подготвени за такива предизвикани срещи. Може и да не го направите много успешно, но опитвайте винаги. И нека си го кажем: вероятността да се нараните не е никак малка.

Ключът към “бараката“ на успеха в кроса е заровен в забавлението. Ще срещаш по трасетата супер сериозни карачи, вманиачени „шампиони“, прецизни „професори“ с велосипеди, „манекени“ с налуден плам в очите. Не им обръщай внимание - ти си „планински“ колоездач. А истинските „планински“ колоездачи правят всичко по свой неподражаем начин и искрено се забавляват. Отворете бирата...        

 

Коментари

MTB

[1] 2 3 4  ...16