Новини

Каролин Бюкенън – колоездач №1 на Австралия за 2013-а

 

 

 

Каролин Бюкенън с наградата за колоездач №1 на Австралия за 2013 г. на тържеството в Мелбърн
Снимка: cyclingnews.com

 

Двукратната световна шампионка - на фор крос и BMX - Каролин Бюкенън, бе обявена за колоездач №1 на Австралия за 2013 г. в петък в Мелбърн.

След нея се наредиха Майкъл Хепбърн /писта/ и Ричи Порт /шосе/.

Досега само две жени - Aна Mиърс /2008 и 2012/ и Ана Уилсън /1999/, са получавали  престижната награда.

Двайсет и три годишната бегачка е първата австралийка, завоювала две световни титли в две различни дисциплини в един сезон.

Бюкенън бе удостоена и с наградата на телевизия SBS за първото място в допитването сред колоездачните фенове.

"Това, без съмнение, е най-голямата награда, което някога съм получамала“, каза Бюкенън. "Мечтаех да попадна на тържеството на най-добрите колоездачи и да застана до великани като Aна Mиърс и Кадел Евънс. Радвам се, че с успехите си помагам и за развитието на планинското колоездене и BMX".

Този сезон наистина бе великолепен за Бюкенън, предприела амбициозната кампания за спечелване на три корони на три световни първенства на три континента само за два месеца.

Бюкенън започна уникалния си триумфален поход със спечелването на световната титла на BMX на първенството в Нова Зеландия през август. Последва още един подиум - пето място в спускането на шампионата на планетата в Южна Африка, а три седмици по-късно, в Австрия, тя завоюва световното злато и на фор крос – трето за нея титла през последните пет години.

Коментари

MTB

[1] 2 3 4  ...16