Новини

Home Mountain Bike Cup: На старт - 109 души от 38 клуба

Поредният състезател преминава финала, разположен край долната станция на Драгалевския лифт

Снмика: maxbike.bg

 

Сто и девет души от 38 клуба стартират в последното състезание за сезона по спускане и първото на Витоша от 7 години насам - Home Mountain Bike Cup.

По трасето над Драгалевци /местността „Бай Кръстьо“/ в момента се провеждат квалификациите в петте възрастови групи и категории.

Завърши надпреварата при жените. Както се очакваше, най-добре се представи Ева Димитрова от „Чета ++“, която финишира за 3:06,93 мин. Втора е Йоанна Великова – 4:05,29. Ева наскоро спечели бронзов медал в шампионата на Европа в Пампорово.

С първо време при „твърдаците“ е Николай Христосков /Drag/ - 3:02,81, следван от Мартин Стойчев – 3:20,05, а с трети резултат е Алекс Ангелов с 3:24,11.

При юношите /15-18 г./ няколко души слязоха под три минути и на финала ще бъде доста оспорвано: Христо Тодоров, Валентин Илков, Христо Бориславов, Симеон Божилов и др.

След малко стартират мъжете /над 30 г./, а след тях – 43-мата карачи от най-многобройната и представоителна група – на мъжете. Там фаворити са държавният шампион за 2013-а Росен Ковачев, третокурсникът от НСА Боби Крумов, Тодор Киров, който се представи добре на Европейското първенство в Пампорово, Андрей Димов и др.

Изненадите не само не са изключени, но са и желателни.

Няколко думи за трасето. То е дълго 1500 м. Много е стръмно в стартовата си част. Силно каменисто на места, на други пък има доста паднали есенни листа и борови иглички, които са красиви наистина, но понякога и пречат при въртенето на педалите.

Но с това дръзките момчета са свикнали.

 

Коментари

MTB

[1] 2 3 4  ...16