Новини

Тодор Ангелов - най-добър и на първия крос кънтри елиминатор

Тодор Ангелов

 

Двайсет и седем годишният казанлъчанин Тодор Ангелов завоюва четири поредни победи за два уикенда в планинското колоездене!

След като спечели купата „Мургаш“ в Бухово миналата седмица и покори Черни връх в събота, в неделя Тодор Ангелов триумфира и на първото състезане по крос кънтри елиминатор у нас - в „Кайлъка“, край Плевен, където взе първото място и на крос кънтри. Забележително!

Организаторите от колоклуб „Плевен” бяха подготвили много добро трасе за крос кънтри, дълго 11 км, като по част от него се правят обиколки от по 3.8 км всяка.

Стартът и финалът бяха пред хижа „Среброструй”. Маршрутът бе по хубав „черен“ път, през широколистни гори и поляни. Нямаше много сложни в техническо отношение участъци, както и големи наклони - доста приятно и бързо трасе, подходящо не само за утвърдени, но и за начинаещи бегачи.

Трийсетимата стартирали направиха по четири обиколки, които победителят Тодор Ангелов преодоля за 1.05 ч.

Втори финишира Калин Митев, а трети - Александър Александров.

Призьорите си поделиха 500 лв. от наградния фонд. 

Трасето за крос кънтри елиминатор бе километър по горски път, на места с леки изкуствени препятствия за затрудняване на състезателите, без големи наклони.

Участваха 15 души, разделени на 4 серии. По правилата на тази дебютна за нас дисциплина стартират по четирима. След една обиколка напред продължават класиралите се на първите две места и т. н. до определяне на победителя. Той, както казахме, бе отново Тодор Ангелов. Истински елиминатор-терминатор!

"Състезанието край Плевен бе много добро. Доволен съм от четирите си поредни победи. Особено тежко бе на Витоша, където на места снежната покривка достигаше до 20 см и велосипедите затъваха. Вече мисля за участия в чужбина през идния сезон", каза победителят Ангелов.

Коментари

MTB

[1] 2 3 4  ...16