Новини

Тимът на Николай Михайлов получи покана за „Париж-Ница”

 

Николай Михайлов с екипа на предишния си  тим от Полша 

 

През този сезон Николай Михайлов ще кара за френския проконтинентален тим Delko Marseille Provence KTD, който получи „уайлд кард“ за пробега „Париж-Ница” /4-11 март 2018 г./.

 

Това означава, че шампионът на България*, който през последните години бе състезател на полския проконтинентален тим CCC Sprandi Polkpwice, може да получи шанс да участва в именития пробег. 

 

Другите поканени отбори по този начин са Cofidis, Direct Energie и Fortuneo-Samsic.

 

 

За сезон 2018 в Delko Marseille Provence са картотекирани 19 състезатели, които вече тренират усилено

Снимка: Фейсбук

 

Същевременно организаторите от фирмата ASO обявиха имената и на четирите проконтинентални отбора, които са избрани за „Тур дьо Франс” 2018 /7-29 юли/. Това са френските Cofidis, Direct Energie и Fortuneo-Samsic, и белгийският Wanty-Groupe Gobert.

 

Покани за Критериум Дофине /3-10 юни 2018/ пък са получили Cofidis, Fortuneo-Samsic, Vital Concept и Wanty-Groupe Gobert.

 

Осемнадесетте отбора от Световния тур имат право да участват и в трите авторитетни надпревари.

 

Николай Михайлов /вдясно/ и Христо Зайков отново ще работят заедно

Снимка: "Старият мост"

...

* Николай Михайлов е роден преди 29 години в Свиленград. Той бе състезател в аматьорските френски клубове Martigues Sport Cyclisme и AVC Aix-en-Provence, преди да премине през 2012 г. в проконтиненталния отбор CCC Sprandi Polkowice. През тези шест сезона в полския отбор Михайлов кара на „Джиро д’ Италия” /2015/, участва в пробега „Милано-Сан Ремо”, в Обиколката на Фландрия /2016 г./ и др. Той е многократен /и настоящ/ шампион на България на шосе /"часовник" и общ старт/, а през 2016 г. спечели Обиколката на Сибиу, Румъния. В новия тим Михайлов ще има възможност да работи отново с треньора Христо Зайков, който е един от спортните директори на отбора, а в миналото трикратен победител в Обиколката на България.  

 

Коментари

Велообщество / Личности

[1] 2 3 4  ...15