Новини

Велосипедистката, която показа среден пръст на Тръмп, бе уволнена

 

Снимка: Тема

 

Джули Брискман, самотна майка и маркетингов експерт, бе уволнена, заради онзи среден пръст, който показа кортежа на Тръмп, докато караше колелото си.

 

Шефовете на Джули от фирмата Akima LLC я изгониха, за да не си развалят отношенията с Белия дом и Пентагона, откъдето получават поръчки за работа в строителството.   

 

Случката щеше бързо да бъде забравена, включително и от самата велосипедистка, ако тя не бе решила да каже на шефовете, че именно тя е велосипедистката със „средния пръст”. Началниците я затворили в стая и започнали да я разпитват защо и как е решила да изразява протеста си по този начин, след което й дали само един час "да си събере партакешите в кашон и да се маха".

 

Аз дори не бях на работа, когато го направих", разказва сега 50-годишната Джули. "Но те ми казаха, че съм нарушила грубо правилата за поведение на фирмата".

 

 

Той минаваше край мен и кръвта ми кипна“, припомня си Джули в интервю за „Хъфингтън пост“. „Казах си, ето го, отива на проклетото си голф игрище“.

 

Тръмп действително отивал към Trump National Golf Club, когато конвоят му изпреварил велосипедистката. Снимката е дело на фотографа на АФП в Белия дом Брендън Смяловски.

 

„Всъщност, това, което прави тази велосипедистка уникална, е нейната упоритост. След като конвоят я задмина, тя успя да го настигне благодарение на червен светофар, за да повтори жеста си отново“, припомня си фотографът.

 

Снимката продължава да стои в профила на колоездачката в социалните мрежи.

 

Дали Джули Брискман съжалява за спонтанния си израз на отношение към Тръмп, не е ясно. Никой от бившите й работодатели от строителната компания Akima LLC, не бе открит за коментар.

 

Коментари

Велообщество / Личности

[1] 2 3 4  ...15