Новини

Бившият футболист Стойко Сакалиев сбъдна мечта - стана колоездач

 

Колоездачът, бивш футболист, Стойко Сакалиев в действие

 

Стойко Сакалиев е любящ баща, футболист, патриот. И колоездач! Така той сбъдна една мечта, пише uniconbg.com.

 

Kореняк бургазлия, от спортно и занаятчийско семейство. Неговият баща е виден колоездач. Малкият Стойко обаче се увлича по топката. Татко му е искал да спортува с колело , но мачовете между блоковете запалват малкия по футбола.

 

Стойко завършва Спортното училище в Бургас. Той е юноша на "Нефтохимик". Преминава през всичките формации до мъжкия тим. Записва паметни мачове за "шейховете" и до ден днешен е рекордьор по вкарани голове и изиграни мачове.

 

През 2002 година осъществява една от своите мечти - преминава в най-успешния български клуб - ЦСКА. Там бързо става любимец на митичния Сектор „Г". Прави много силни мачове във вътрешното първенство, а така също и в Европа.

Той споделя, че за него най-голямото удоволствие е било да „наказва” вечния съперник "Левски".

 

Играл е още за "Локомотив" /Пд/, "Академик" /Сф/, "Спартак" /Вн/ и за полския "Арка". В момента Сакалиев работи в частния сектор и участва в различни турнири и състезания по... колоездене. Всички хора познават Стойко като добър и всеодаен човек.

 

За „червената” общност си остава със следната фраза: "Един отбор, една любов и един Стойко".

 

Ето какво е записал Стойко във Фейсбук за баща си: „Най-великият човек за мен. Когато се родих, ТИ искаше да сбъдна една твоя мечта: да стана колоездач. Какво ли не правише, за да се кача на колелото, но аз все с топката под ръка излизах навън и пред блока играех футбол. Ти беше щастлив и горд баща с това, което успях да постигна във футбола. Видя всичко, но не можа да видиш как сбъдвам твоята мечта. Сега вече съм щастлив, че го направих и по този начин се докосвам до теб”.

 

Коментари

Велообщество / Личности

[1] 2 3 4  ...15