Новини

Виктория Гончева - най-бърза при жените на Borovets Open Cup 2017

 

Виктория Гончева от клуб „Гравити“ спечели титлата при жените в международното състезание по планинско колоездене Borovets Open Cup 2017.

 

Тя се спусна най-бързо по трасето на Боровец байк парк и спечели 100 точки за ранглистата в българските даунхил серии.

 

„Доволна съм, защото във финалното спускане свалих около 20 секунди в сравнение с квалификациите”, каза 16-годишната победителка, след като вдигна купата. „Карах контузена и това е добро постижение. Освен това финиширах с извадена гума без дори да знам как е станало. Трасето на Боровец байк парк беше добро, но накрая се изрови и стана много трудно...През следващата година искам да участвам в състезания, валидни за Световната купа, и да завърша сред първите пет или три, което би бил много голям успех и за мен, и за България. Благодаря на „Бороспорт“ за подкрепата, надявам се да работим и занапред“.

 

 

В Borovets Open Cup 2017 участваха повече от 100 състезатели, сред които представители на Франция, Румъния, Турция, Гърция и Великобритания. Дължината на трасето беше 2,4 км, а денивелацията – 440 м.

 

Най-оспорваната надпревара беше при мъжете в клас UCI, валиден за световната ранглиста. В битката за първото място се включиха осем състезатели от Великобритания, двама от Франция и най-добрите български байкъри. След перфектно и много технично каране първото място взе Джорж Ганикот от Великобритания от клуб One Vision Global Racing, който беше безапелационен и в квалификациите. Втори остана Паскуал Шарли от Франция (Indem), а трети – Робърт Смит от Великобритания (Silverfish UK).

 

С най-добро от българите е бившият национален шампион Росен Ковачев, следван от Стивиан Гатев и Йоан Нейчев.

 

В категория „хардтейл“ отново над всички беше Васил Денчев, който остави конкурентите далеч назад.

 

В категория „оpen”, в която караха състезатели без отбор или лиценз, първото място спечели Виктор Лозанов от Pro Team Samokov, а при ветераните златния медал взе Димитър Гайдов от клуб „Шамбала“.

 

При юношите /15-16 години/ доминира Йордан Анчев от Riders United, който вчера беше най-бърз и в детските даунхил серии.

 

Най-малкият участник беше на 10 години, а най-възрастният – на 44. Ввсички байкъри бяха единодушни, че това е едно от най-техничните и скоростни трасета, на които са карали.

 

 

Borovets Open Cup мина отлично”, каза супервайзърът на старта Пиера Бенси (Италия), която е представител на Международния колоездачен съюз. „Състезателите останаха доволни, нямаше произшествия, а гостите от Франция и Великобритания демонстрираха висока класа. Организаторите от „Бороспорт“ и Боровец байк парк са свършили отлична работа и нямам забележки. Ще препоръчам Боровец за кръг от веригата за Световна купа и се надявам да се видим отново“.

 

 

През следващата година Боровец отново ще приеме старт от UCI категорията - на 15 и 16 септември. /Росица Стойкова/ 

Коментари

MTB / Състезания

[1] 2 3 4  ...51