Новини

Боровец закрива летния сезон със състезание по планинско колоездене

 

Боровец закрива летния сезон на 24 септември с международното състезание по планинско колоездене - BorovetsOpen Cup 2017.

 

Организаторите от „Бороспорт“ и Боровец байк парк очакват близо 120 колоездачи. Децата ще карат на 23 септември, а на 24-ти е най-зрелищната дисциплина - спускането. Трасето ще е около писта „Червено знаме“, като публиката ще се наслади на технични изпълнения и високи скорости.

 

Лято 2017 в първия планински курорт в България ще бъде запомнено с хиляди доволни любители на планината, природата и планинското колоездене. „Бороспорт“ посрещна гостите си с изцяло подновено трасе за този вид колоездене.

 

 

От юни до септември Боровец организира няколко състезания от висока класа. Тук се състояха държавните първенства по планинско колоездене и летен биатлон.

 

Курортът затвърди политиката си да работи със спортни надежди в различни дисциплини и продължава до подкрепя най-добрата ни състезателка по планинско колоездене - Виктория Гончева - двукратна шампионка на България по спускане и с три призови места на стартове в чужбина само през последния месец. „Бороспорт“ даде възможност и на десет състезатели от „Протийм Самоков“ да ползват безплатно съоръженията в курорта.

 

През лято 2017 беше реконструирана ВиК мрежата в Боровец, беше обновен и най-големият хотел в региона - „Рила“, който през октомври ще посреща почиващите с 330 изцяло реновирани superior стаи и апартаменти.  

 

 

Коментари

MTB / Състезания

[1] 2 3 4  ...51