Новини

Иван Колев с четвърта поредна победа в Българския ендуро шампионат

 

Иван Колев по трасето - устремно и недостижимо

 

Иван Колев завоюва четвърта поредна победа в Българския ендуро шампионат, спечелвайки Elevation999 в Пампорово, Смолян и Чепеларе.

 

 

Иван Колев - преход по шампионски 

 

Това бе 4. кръг от Сериите и държавен шампионат в дисциплината, в който участваха десетки колоездачи.

 

Тази година Elevation999 за първи път се състоя в два дни, което добави доза предизвикателство с осемте специални отсечки с обща дължина около 30 км.

 

 

Освен техничните спускания, изпълнени с всякакви препятствия - корени, камъни, скални падове, състезателите трябваше да заслужат спускането си с не малки трансфери, където всеки на самоход трябваше да достигне до старта на следващия етап.

 

С най-добро общо време от всички специални отсечки – 42:00.56 мин, финишира ендуро шампионът на България Иван Колев, който е безспорен водач на ранглистата за 2017 г. с 400 точки.

 

 

На второ и трето място се наредиха Добромир Добрев и Стоян Върбанов.

 

При юношите най-добро време - 45:38.70, даде Симеон Павлов. До него на почетната стълбичка се изкачиха Денислав Ангелов – втори, на 24.88 сек от победителя, и Иван Кобуров, на 5:21.11 мин.

 

 

При мъжете над 30 години заслужена победа спечели Емил Кръстев, който премина осемте етапа за 48:31.98. На второ и трето място след него се наредиха Росен Яворов и Момчил Петров.

 

В категорията на ветераните над 40 години най-бърз бе Любомир Тодоров, следван от Стефан Седефчев и  Петър Тачев.

 

 

Това бе последното събитие за сезона във Велопарк Пампорово – Мечи чал, който ще бъде на разположение на всички желаещи да покарат колело в планината до 17 септември.   

 

Текст и снимки Ема Паунова

Коментари

MTB / Състезания

[1] 2 3 4  ...51