Новини

Близо 70 велосипедисти на “Elevation999” в Пампорово - Мечи чал

 

Близо 70 велосипедисти от България, Турция и Гърция започват надпревара в четвъртото поредно издание на “Elevation999” в Памполрово - Мечи чал.

 

За първи път у нас състезанието няма да е в един, а в два поредни дни – в събота и в неделя, което ще го направи още по-тежко и предизвикателно.

 

 

Колоездачите ще трябва да се преборят с осем специални етапа – по четири различни трасета за всеки от дните. Общата им дължина е близо 30 км, като се преминава през най-разнообразен терен – през стръмни горски пътеки с много корени, камъни и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

 

 

Старт-финалът е в Пампорово, а трасетата ще отведат състезателите до Смолян и Чепеларе. Събитието е изключително атрактивно и може да бъде наблюдавано свободно от всички в района.

 

Участниците са разделени в пет категории – юноши, мъже 19+, мъже 30+, мъже 40+ и жени. Призьорите ще получат парични и предметни награди, предоставени от хотел „Орловец”, „Анимал България”, „Рам байкс”, „Ред Бул” и др.  

 

 

„Elevation999” е четвъртият кръг от Българските ендуро серии за 2017 г., както и държавен шампионат за дисциплината. Провежда се и с подкрепата на Пампорово АД, общините Чепеларе и Смолян. За допълнителна информация - www.pamporovo.bike.  Ема ПАУНОВА                                                                                                                                                                                                                      

 

Коментари

MTB / Състезания

[1] 2 3 4  ...51