Новини

Александър Алексиев с трета поредна титла на крос кънтри олимпик

 

Подиумът при мъжете елит. На най-високото стъпало -  Александър Алексиев

 

Александър Алексиев от Nessebar Shockblaze стана за трети пореден път държавен шампион на крос кънтри олимпик в двете категории за мъже.

 

Това се случи през уикенда на първенството в Шумен.

 

Среброто спечели Емил Стойнев от Ram Bikes, а бронза – Николай Стамболийски /”Варна”/.

 

Съотборниците на шампиона с българските велосипеди Shockblaze при 23-годишните – Иван Мухтаров и Онур Татар, се класираха съответно четвърти и пети.

 

Най-бърз в тази група бе Лъчезар Ангелов /Ram Bikes/, чието време е третото най-добро сред всички участници.

 

Сребърният медал тук взе Александър Минчев /”Васил Левски”/, следван непосредствено от Михаил Михайлов /”Хемус 1896”, Троян/.

 

 

Как се разви борбата при мъжете „елит”.

 

Те стартираха в горещото време по отлично подготвено трасе на „Шуменското плато”, което трябваше да изминат четири пъти /общо 24 км/. Верен на себе си, Сашо натисна своя Shockblaze веднага след началния сигнал на съдията и излезе пред колоната. Към него успя да се присъедини единствено Емил Стойнев, който след първата обиколка се движеше по-бавно с десет секунди. Преднината на водача падна със секунда след втората обиколка, но след това започна постепенно, но сигурно да набъбва. В последния километър-два защитаващият титлата си бегач на Nessebar Shockblaze стъпи рязко на педалите и стана съвършено ясно, че и този път не е склонен да се шегува, като допуска изненади. Нещо повече - на финала авансът му бе респектиращ – близо пет минути.

 

След финала Сашо сподели за News.maxbike.bg: ”Условията за каране бяха много добри и се опитах да поздравя за това организаторите на шампионата по своеобразен начин - като карам почти на max. Радостта от поредната титла обаче ще трябва бързо да поделя със сериозна подготовка за едно мое скорошно необичайно каране...”.

 

  Сашо /с №13/ обича предизвикателствата

 

Полюбопитствахме и разбрахме, че шампионът е получил интересна покана, която не е могъл да отклони заради нейната необичайност: да помогне на колегата си колоездач Борислав Йорданов да постави рекорд по най-бърз велопреход между старопланинските върхове Ком и Емине на 1 август. Сашо се е съгласил да e т. нар. пейсър на Йорданов, да кара заедно с него от връх Столетов /или Бузлуджа/ до билото над Прохода на републиката, като му съдейства всячески. При такава високоекспертна помощ дните на рекорда на т. нар. велоносен поход изглеждат преброени.

Коментари

Nessebar Shockblaze

[1] 2 3 4  ...7