Новини

Кристофър Фрум спечели за четвърти път „Тук дьо Франс”

 

Крис Фрум показва с пръсти колко купи има вече от "Тyра"

 

Крис Фрум /Sky/ триумфира за четвърти път в „Тур дьо Франс”. Последнят етап – за Париж, спечели халандецът Дилан Грьоневеген от LottoNl-Jumbo.

 

Той атакува финала сравнително рано и бе преследван настойчиво от германеца Андре Грайпел /Lotto Soudal/, който обаче не успя да вземе трета поредна победа на „Шан-з-Елизе”.

 

Трети се класира норвежецът Едвалд Боасон Хаген от Dimension Data.

 

"Това е първата ми победа в Тура, каза Грьоневеген. "Това бе моя мечта, която се сбъдна. Гледал съм като дете тоз последен етап по телевизията, разбирате какво е чувството сега".

 

Класирането остана непроменено, имаше известна въпросителна само около третото място, но в крайна сметка то остана за французина Ромен Барде от AG2R La Mondiale, а втори е колумбиецът Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac).

 

Майкъл Матюс /Sunweb/ спечели надпреварата по точки, Уорън Баргил, също от Sunweb, е най-добрият катерач, а Sky – най-силният отбор.

...

Завърши и нашата игра „Познай победителя в „Тур дьо Франс”. Сто и деветима от вас, уважаеми любители на колоезденето, посочиха Фрум за триумфатор. Изтегленият онлайн жребий на страницата на Maxbike във Фейсбук определи за носител на наградата Mareto Rumenofva /така се е подписала/.  

 

Наградата за позналия победителя в 19. етап /четиршма посочшха правилнжтж име/ печели редовната ни читателка и участничка в игрите ни  Стела Бочева
 

Честито!

 

Благодарим на всички за активното участие в играта. 

Коментари

Шосе / Тур дьо Франс

[1] 2 3 4  ...19