Новини

Алехандро Валверде бе опериран, сезонът свърши за него /+ видео/

 

Снимка: АП

 

Падането на Алехандро Валверде още в първия етап на "Тур дьо Франс" доведе до жестока контузия за испанския ветеран, който веднага беше опериран.

 

Видео https://www.youtube.com/watch?v=lPDVLXHMKXc

 

Прегледите в събота късно вечерта в Дюселдорф показаха, че 37-годишният състезател на "Мовистар" има две фрактури на крака.

 

Силният удар в предпазните огради е счупил капачката на коляното и е спукал скочната кост (талус).

 

 

Валверде не губи присъствие на духа и в болницата

Снимка: Twitter/Valvеrde

 

Валверде беше опериран, а според лекарите възможността да кара отново през този сезон е минимална.

 

Испанецът има и дълбока прорязна рана, която стига чак до тибията му. За щастие на колоездача обаче нито един мускул не е бил засегнат.

 

"Алехандро беше откаран веднага в болница и докторите разбраха, че трябва да се оперира. Беше малко по-сложно, защото първо трябваше да се затвори раната му, а имаше и много кръв", обяви мениджърът на "Мовистар" Еузебио Унсуе.

 

Валверде имаше страхотен сезон дотук, като през пролетта спечели пет състезания. Той триумфира в Обиколката на Андалусия, Баския и Каталуня, както и в двете най-престижни Арденски класики - "Флеш Валон" и "Лиеж-Бастон-Лиеж".

 

"Много съм тъжен и разочарован да загубим толкова ценен състезател още в първия ден. Той е много важен за нашата стратегия", коментира лидерът на "Мовистар" Найро Кинтана.

 

Много тежка се оказа контузията и на друг от състезателите за генералното класиране - Йон Исагире. Лидерът на "Бахрейн Мерида" падна на абсолютно същото място като Валверде, буквално пет минути след него.

 

"Йон беше транспортиран в болница заедно с лекаря на тима Лука Поластри. Първата диагноза е за фрактура на прешлен и той се нуждае от хирургическа намеса", се казва в съобщение от "Бахрейн Мерида".

 

Исагире беше единствената надежда на новосформирания отбор за добро представяне в генералното класиране, след като голямата звезда Винченцо Нибали не участва.

 

 

Йон Исагире

Снимка: Ройтерс

 

***

Първият етап от "Тур дьо Франс" – 14 км индивидуално по часовник в Дюселдорф, бе спечелен от британеца Герант Томас /Sky/ - 16:04 мин, следван на 5 секунди от швейцарският шампион Щефан Кюнг от ВМС и на 7 – от белорусина Васил Кириенка от Sky.   

 

Видео за етапа: http://www.cyclingnews.com/news/tour-de-france-stage-1-video-highlights/

 

В неделя е 2. етап: Дюселдорф - Лиеж, 203.5 км.

Коментари

Шосе / Тур дьо Франс

[1] 2 3 4  ...19