Новини

„Тур дьо Франс” 2017: Започва играта „Познай победителя”

 

 

„Тур дьо Франс” започва в събота, 1 юли. Започва и нашата игра „Познай победителя”. Кой ще спечели „Тура”? Това е главният въпрос, но ще има и още. И награди, с които никога няма да...останете на тъмно. 

 

Онзи от вас, който познае триумфатора в „Тура”, ще получи тази награда:

 

 

 

CatEye Econom Force

 

Предна светлина, която използва специално разработена от CATEYE технология – ROL, за максимално оползотворяване на енергията. Има три различни режима на осветяване, работи до 60 часа без смяна на батериите – стандартни, алкални.

 

Очакваме отговорите ви до 15 ч на 14 юли - националния празник на Франция, преди началото на 13. етап, като коментар под промотиран пост във Фейсбук страницата на Maxbike.

 

Можете да променяте имената на фаворитите си по колкото пъти искате, важното е да спазите крайния срок.

 

След това ще играем за победителите в два от етапите от последната седмица.

 

Наградите са от продуктите, които се предлагат в магазини Maxbike на холдинга „Макс Европа” в София /кв. "Борово"/ и в Пловдив /ул. "Голямоконарско шосе" 1:

 

  

 

CatEye HL-EL 135    

 

Предна светлина със специални OptiCube лещи, предоставящи по-широк ъгъл на осветяване, както и отлична видимост в тъмнината. Перфектна за колоездене в града, използва само две АА батерии. Има до 80 часа режим на постоянна работа или до 320 часа при режим на премигване.

                                         

 

 CatEye Reflex Auto   

 

Единствената задна светлина с вградени червени светлоотразители, която задминава всички стандарти за безопасност при колоезденето. Когато е включена, светлината предоставя на колоездачите ъгъл на видимост, по-широк от 180 градуса. CatEye Reflex Auto се включва и изключва автоматично, благодарение на системата от сензори за светлина. Така няма да ви се налага да проверявате дали задният фар работи и ще имате повече часове работа.

 

                                                                                ***

„Тур дьо Франс” №104 ще започне на 1 юли, събота, в Дюселдорф с 14-километрово индивидуално бягане по часовник.

 

Маршрутът на „Тура”, дълъг 3540 км, върви обратно на часовниковата стрелка, минава през пет планини и през четири държави: Германия, Белгия, Люксембург и Франция.

 

 

Първото височинно изпитание ще бъде Ла Планш де Бел фий. След това колоната ще се придвижи през равнините на Франция на запад – до Пиринеите. После ще свърне на изток и през Централния масив ще се устреми към Алпите - към върховете Кол д'Изоар и Кол дю Галибие.

 

В предпоследния етап ще има индивидуално бягане по часовник на 22.5 км – по брега на Средиземно море в околностите на Марсилия.

 

„Тур дьо Франс” ще завърши по традиция с „етап на дружбата” на парижкия булевард „Шан-з-Елизе” на 23 юли.

 

Етапите са 21; 9 - равнинни, 5 – среднопланински, 5 - високопланински, 2 – индивидуални бягания по часовник, с обща дължина 36,5 км, почивните дни са два.

 

На височината от висша категория Кол д'Изоар, на Ла Планш де бел фий от първа категория и на Пейрагюд – от втора, точките за надпреварата на катерачите ще бъдат удвоявани.  За разлика от други години сега тежките планински изкачвания са далеко от финала, което ще предизвика фаворитите да атакуват победата по-отрано. Освен това организаторите са се погрижили за спринтьорите да има 200-километрови равнинни отсечки.

 

На финалите на всеки етап /без „часовниците”/ ще се дават секунди бонификации - за победа и за двете призови места – съответно 10, 6 и 4.  

Коментари

Игри и кампании

[1] 2 3 4  ...26