Новини

Стивиан Гатев – трети в първокласния турнир по спускане в Пампорово

 

Шампионът на България по спускане Стивиан Гатев се класира трети в международния турнир в Пампорово, който бе част от проявите по откриването на туристическия сезон в курорта през миналия уикенд.

 

 

Победител стана англичанинът Люк Кокбърн, следван от сънародника си Сам Херд.

 

 

Това  бе първото състезание у нас от клас 1 от две години и организацията му получи положителни отзиви от делегата на Международния колоездачен съюз.

 

 

Домакините от Пампорово зарадваха гостите с безплатни лифтове, с игри с награди и с други приятни изненади.

 

Колоездачните надпревари бяха включени в третия пореден „Пампорово байк фест”, който включваше и националният шампионат по форкрос. В него Никола Христов от „Райдърс юнайтед” защити титлата си от миналата година.

 

 

Друг акцент в програмата на „феста” бе състезанието по спускане за деца, кръг от Българските детски байк серии за 2017. В него участваха близо 30 деца от страната и чужбина на възраст между девет и 16 години.

 

Победители в отделните възрастови групи станаха Калоян Янкулов, Александрос Топкароглу и Кристиян Кацаров.

 

 

Голямата новина е, че през този сезон зоната на Велопарк Пампорово е разширена почти двойно и колоездачите ще разполагат с над 50 километра специално подготвени и маркирани маршрути и трасета с различни равнища на трудност. Освен това маркировката във велозоната е изцяло подновена, като са добавени нови указателни табелки.

 

 

Велопарк Пампорово-Мечи чал ще работи всеки ден до 17 септември т. г. Предлагат се различни карти и билети  за лифта - за няколко преминавания, семейни и др.

 

Допълнителна информация - на www.pamporovo.meи www.pamporovo.bike.

 

По текст и снимки на Ема Паунова от Concept Creative.

 

Коментари

MTB / Състезания

[1] 2 3 4  ...51