Новини

ЧКЛ „Спринт”: Обзор вече е готов за края на юбилейния сезон

 

 

Юбилейният пети сезон на Черноморската колоездачна лига „Спринт” ще завърши с надпреварата от осмия кръг за купата „Обзор” в едноименния град.

 

Критериумите за момичета и момчета от двете възрастови групи – младша и старша, са на 22 юни, четвъртък от 11 ч, по добре познатото трасе край морето. То е дълго 1.4 км, равнинно, и ще бъде изминавано различен брой пъти, в зависимост от съответната група, като точкити от спринтовете ще наредят класирането.

 

След това състезание ще узнаем имената на носителите на комплексните купи в Лигата за 2017 година и на техните подгласници. Награди ще получат първите три момичета и първите десет момчета във всяка група.

 

 

Момент от надпреварата за купа "Обзор" през 2016 г.

Снимка: Архив news.maxbike.bg 

 

Каква е ситуацията в генералното класиране преди последния старт за сезона.

 

При момичетата от младшата възраст не могат да настъпят промени в призовата тройка. Дара Рангелова от „Драг” си осигури преждевременно крайната победа и ще запише името си като първа ностелка на купата на Лигата в дебютираща група на най-малките „дами”.

 

При „какичките” от старшата възраст превъзходството на Ивана Тонкова, също от „Драг”, бе още по-силно изразено през годината, но тук остава открит въпросът коя ще застане на второто стъпало на почетния подиум – съотборничката й Анна Филипова или Преслава Петкова от „Хемус 1896” /Троян/. Спорът ще бъде решен именно по ухаещите на рози крайбрежни алеи на Обзор.

 

При момчетата от младшата възраст ще бъде по-напрегнато, въпреки че най-стабилен през годината бе лидерът Стефан Йовевски /”Хемус 1896”/ и преднината му пред втория – Койчо Митев /”Загорец”/, е практически непреодолима. Борбата обаче за останалите две призови позиции в крайното подреждане ще бъде вероятно оспорвана поне от четирима.

 

При момчетата от старшата възраст очакваме Габриел Грозев /”Загорец”, Нова Загора/ да узакони крайната си победа и това би било напълно заслужено, тъй като той бе най-настоятелен за нея през годината, която впрочем му донесе и титлата републикански шампион.

 

И тук питанките са главно около третото място. И нещо любопитно - първите седем състезатели в класирането са от седем различни клуба – добра „географска” атестация за оспорвания характер и в юбилейната „черноморска” надпревара.

 

 

Както всяка година, и този път домакините от Обзор са се подготвили старателно за състезанието, с което фактически ще започнат и традиционните тържества по посрещането на Еньовден /24 юни/ -  празника на града.

 

 

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ ПРЕДИ ПОСЛЕДНИЯ КРЪГ

 

МОМИЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

1. Дара Рангелова /Драг/                  25 т.

2. Ани Бакърджиева /Нес-Д. сп./        15

3. Калина Спасова /Драг/                    5

 

МОМИЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

1. Ивана Тонкова /Драг/           23

2. Анна Филипова /Драг/          11

3. Преслава Петкова /Хем/       11

 

МОМЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

1. Стефан Йовевски /Хем/                      66

2. Койчо Митев /Заг/                             57 

3. Мирчо Мъглижанов /Ц. Сим/               50

4. Стоян Шукалов /Драг/                       47

5. Стилиян Михнев /С. кам/                   45

 

МОМЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

1. Габриел Грозев /Заг/                         82

2. Георги Караденизов /Нес-Д. сп./         60

3. Симеон Петков /Хем/                         47   

4. Мартин Маринов /Ян-Исп/                  42

 

 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14