Новини

Юношата Преслав Балабанов заминава за Белгия

 

Преслав Балабанов /"Несебър-Дием спорт"/    

 

Юношата на „Несебър-Дием спорт” Преслав Балабанов е получил покана за участие в състезания в Меката на колоезденето -  Белгия, и заминава за там в края на месеца.

 

Шестнайсетгодишният ученик от Природоматематическата гимназия в Габрово ще се опита отново да покаже на белгийците, за които този спорт е нещо като черта от националния характер, че умее още по-успешно да върти педалите на велосипеда /впрочем – произведен в България и от марката Shockblaze/.

 

Преслав отива за втори път на състезания в Белгия, като сега ще участва в десет старта на шосе през четирите седмици на престоя си там и се надяваме да се върне по-опитен, по-уверен, по-амбициран и мотивиран да върви по пътя на най-големите колоездачи.

 

 

Преслав Балабанов и дядо му Димитър - на почетния подиум в Стара Загора на кръг от ЧКЛ "Спринт" /2015/. Крушката не пада по-далеч от дървото 

 

Талантливият бегач, който през този месец спечели първото многоетапно състезание за юноши мл. в. "Купа Шокблейз" на Слънчев бряг, е подпомогнат за едномесечното си турне, освен от семейството си /баща му и дядо му също са били добри колоездачи/, и от КК „Несебър” и това го кара да пристъпва към поредното предизвикателство още по-сериозно и отговорно.

 

 

Преслав Балабанов получава почетна фланелка за победата си на "Купа Шокблейз" от Станислав Енкин, мениджър от холдинга "Макс Европа"    

 

Снимки: Архив news.maxbike.bg

 

Вярваме, че Преслав ще представи и този път достойно българското колоездене в Бенелюкс и очакваме оттам само хубави новини.      

 

КОМЕНТАР

 

Това, че Преслав заминава отново на състезания в Белгия с подкрепата на семейството си, е естествено и разбираемо - мама и татко ще инвестират, то се знае, в успеха на детето си, но е приятно да отбележим отново напредничавото отношение на клуба към бегачите си. Това също е умна инвестиция в бъдещето, която е обичайна за КК "Несебър" от години, но, за съжаление, не е често срещана в други клубове. И работата не е само в парите, а в разбирането, че реалният /а не виртуалният/ досег на спортиста от ранната му възраст с практиката на най-напредналите спортни школи по света е много важен за израстването му. И парите, които ще бъдат вложени за това днес, със сигурност ще се върнат, макар и под друга форма, но многократно повече, утре.

 

Коментари

Велообщество / Личности

[1] 2 3 4  ...15