Новини

Над 200 души /по/казаха: „Аз карам велосипед” в Бургас

 

Над 200 души участваха миналия уикенд в поредния спортен празник в Бургас, част от  кампанията „Аз карам велосипед. Последвай ме!” на холдинга „Макс Европа”.

 

Събитието, чийто център бе „Флората” в Морската градина, бе организирано от Велосипеди Sprint и Shockblaze, които се произвеждат в пловдивската компания, и Община Бургас.

 

Първо, както е традицията, се състоя велошествие, което тръгна от Морското казино. Преди това всички участници получиха от организаторите от  тениска с надпис на кампанията и стартов номер, с който след това участваха в разпределението на наградите в също така традиционната томбола.

 

 

Пъстрата колона от млади и стари, на нови и не толкова нови велосипеди тръгна бавно, достолепно и в добро настроение към Летния театър, след  това – към Солниците и обратно – към „Флора Бургас”, където бе финалът.

 

 

Целта на велошествието е ясна, но си заслужава да бъде припомняна: популяризиране на колоезденето като полезно, икономично, атрактивно и здравословно средство за придвижване в градовете, за спорт и развлечение.

 

Начело на велопохода бяха Красимир Стойчев, заместник-кмет „Финанси, бюджет и икономика”, многократният шампион на писта, с призово място на олимпиада, бургазлията Димо Ангелов, победителят в колоездачната Обиколка на България през 2007 Евгени Балев, запаленият по колоезденето футболист Стойко Сакалиев, лице на кампанията. Следваха ги с велосипедите си студенти и преподаватели от тукашния университет „Проф. д-р Асен Златаров”, малки, по-големи и по-по-големи любители на колоезденето - всички обединени от идеята и целта на инициативата „Аз карам велосипед”.

 

 

Всички, които получиха награди от томболата – велосипеди, велоаксесоари и т. н., останаха, разбира се, доволни, но най-радостен бе петгодишният бъдещ шампион Михаил Харизанов, който получи чисто нов велосипед.

 

 

Мишо се зарадва най-много от всички на празника и се закани да не слиза от хубавото колело, подарено му от представителката на Велосипеди Sprint и Shockblaze Стефка Костадинова, която осигури текста и снимките за този репортаж 

 

След това велоуикендът продължи с концерт на групата „Горещ пясък” и с тест-райд на велосипеди Sprint и Shockblaze. Успоредно с това се състоя и шосейното колоездачно състезание за Купа „Бургас”, организирато от колоездачния клуб "Черноморец" и Община Бургас.

 

 

 

В разгара сме на четвъртото издание на кампанията „Аз карам велосипед. Последвай ме!".  Досега инициативата бе подкрепена от над трийсет популярни личности -спортисти, актьори, певци, журналисти: Йордан Йовчев, Васил Василев-Зуека, Станка Златева, Мария Гроздева, Диляна Попова, Владимир Пенев, Николай Урумов, Силвия Лулчева,  Ивайло Захариев,  Рут Колева, Евгени Балев, Стойко Сакалиев, Деян Донков, Орлин Павлов, Криско, Рафи, Милен Цветков,  Димо от P.I.F., Прея, Хасан и Ибрахим Игнатови и др.

 

Коментари

Игри и кампании / Аз карам велосипед

[1] 2