Новини

Над 400 души участваха във ВелоЦветница в София

 

Старт!

Снимка: БГНЕС

 

Над 400 души участваха в пролетното велошествие в София, което започна пред храм-паметника „Св. Александър Невски” и завърши в Южния парк днес, на Цветница.

 

 

Времето на светлия християнски празник – Цветница, бе приятно и предразположи доста столичани да се включат по семейному, по приятелски, индивидуално и т. н. в традиционната проява, част от кампанията „Аз карам велосипед. Последвай ме!” на холдинга „Макс Европа”. И този път не мина и без томбола, като главните организатори от холдинга щедро раздадоха много, различни, но и все хубави награди. Имаше, то се знае, и музикално-танцова програма, а всички велосипедисти – и млади, и стари, подчертаха съпричастие и подкрепа на кампанията, като се бяха облекли в специални бели фланелки с нейното лого.

 

 

Събирахме се...

 

 

събрахме се...

 

 

Тръгнахме....

 

 

...и се спряхме чак  на Голямата поляна в столичния Южен парк . /Вело/шоуто продължава  

 

За втора поредна година съорганизатор на събитието бе сдружението, което се занимава с инициативата „София – спортна столица на Европа, 2018”, като отвсякъде се мяркаше и това лого.

 

 

 

Изпод шатрата на магазин "Максбайк" винаги изкача нещо ново 

 

На прословутата Голяма поляна в Южния парк се състоя и обичайният тест драйв на над двайсет модела велосипеди от марките „Спринт” и Shockblaze, произведени в „Макс Европа”. Това бе своеобразно представяне „в действие” на най-новите колекции на компанията - моделите бяха достъпни за всички и онези, които пожелаха да ги пробват, не се поколебаха да го направят. И да попитат това-онова управителя на столичния магазин Максбайк /на бул. „Каблешков” 53/ Петър Евстатиев, да се консултират за кое-що с неговите помощници, които също бяха там. Позволяваме си скромна, но и предвидима прогноза: след днешния тест драйв посещенията в магазина ще се увеличат.   

 

Във велошествието, разбира се, участваха и някои от най-популярните лица на кампанията „Аз карам велосипед”. Едно от тях – Йордан Йовчев, големият гимнастик-шампион, се раздели за малко със своя иначе неразделен велосипед Shockblaze и поздрави от сцената именниците-колоездачи, както  и всички, които, като него самия, не пропускат да се движат с колелета и в града, и в парка, и навсякъде. Където има условия за това, добави Данчо, като и не скри задоволството си, че, макар и бавно, местата за колоездене в големите градовете стават все повече и все по-удобни.  

Така смятат и други лица на кампанията - пианистите Хасан и Ибрахим, които все по-майсторски поделят времето си между музиката и колоезденето. Сега те се представиха със своите велосипеди Shockblaze, които също включват в подготовката си за поредния конкурс.

 

 

 

Пианист, Shockblaze, пианист, Shockblaze..., почитателка 

 

След това младата и талантлива пловдивска певица Веси Бонева, която също е изкушена на тема колоездене, поздрави всички „колеги” с хубави песни, а после на сцената се качиха симпатични танцьорки, които добавиха нови ярки багри към бездруго цветно настроение на Цветница.

 

 

 

Докато Веси пееше, в другия края на поляната един от най-младите участници във велошествието – Мартин Маринов, на две години и половина, се зае да покаже на по-големите колоездачи как трябва да се кара колело в градски условия и как трябва да се спазват правилата за движение, а майка му, инж. Румяна Маринова, усърдно го снимаше, за да покаже после снимки на бабите. Докато бъдещият шампион или просто запален велосипедист получаваше подаръци – светлоотразители, книжки и др. от организаторите на полигона за приложно колоездене, майка му ни се „оплакваше”, че Марто бил толкова енергичен и подвижен, че само карането на колело можело да „спасява положението”. И двамата с майка си „спасяват положението” почти всеки ден в близкия парк.

 

 

Засега Марто върти велосипед „баланс”, но утре...О, утре!...Няма страшно – пловдивчани от фабриката са насреща.

 

 

Колотандем  "312-131": Тодор и татко му Любен Добрев

 

По-напред с „материалната част” е шестгодишният Тодор, който, заедно с татко си Любен Добрев, са чудесен и – най-важното – редовен тандем за колоездене. Почти не пропуснат уикенд да повъртят в квартала или в парка, а през лятото използват и дългите делнични следобеди. Е, когато таткото може - след работата си в "ядрения" институт на БАН, иначе Тошко е много постоянен.

 

 

...И дойде моментът на томболата. Доста награди бяха раздадени на Поляната, но най-голямата се падна на доктор Валентина Димова.

 

 

Д-р Валентина Димова и нейният син Нидал с най-голямата награда от томболата - ваучер и/ли продукти от магазин "Максбайк"

 

Тя, естествено, се зарадва на ваучера за четиристотин лева, който може да похарчи за всякакви велосипедни „джаджи” в магазините „Maксбайк”, но да бяхте видели как преживяваше „бингото” синът й Нидал! Двамата с удоволствие се снимаха с ваучера, а десетгодишният велосипедист вече натъкмяваше мислено нещата, които ще си вземе от магазина, за да си досъоръжи возилото.

 

Д-р Димова използва случая, за да изрази пред нас задоволството си от инициативите на „Макс Европа” и да ни увери, че като лекар, и то педиатър, не пропуска да препоръчва колоезденето като терапевтично средство за запазване на здравето на децата. И дори перефразира Мечо Пух: „Колкото повече /колоездене/, толкова повече /здраве/”.

 

Та като казахме деца, направи ни впечатление, че техният брой нараства след всяко подобно велошествие, което е прекрасна тенденция. Нали такава, впрочем, е и една от главните цели на тези кампании. А те, кампаниите, няма да спрат, уверяват ни младите, работливи и ентусиазирани специалисти по маркетинга и рекламата в „Макс Европа” – Стефка Костадинова и Васил Паскалев, които и този път си свършиха перфектно нелеката работа по организацията. И така - до следващото подобно, да го наречем, шоу с елементи на приложност. Да се готви Бургас! Колоездачният керван на холдинга и на магазини Максбайк ще е през първия уикенд след Великден край морето - за поредна среща с „Бургас и неговите трудови хора”, които, знае се, много обичат да карат колелета.         

 

     

 

Велосипеди в покой? Временно - колоездачите тестват нови колелета "Спринт" и Shockblaze

Снимки: Стефка Костадинова и news.maxbike.bg    

Коментари

Игри и кампании / Аз карам велосипед

[1] 2