Новини

Пролетно-цветно-колоездачно - на Цветница в София

 

Васил Паскалев от "Макс Европа" /вдясно/ и Анатоли Илиев от "София 2018..." представят програмата на велошествието на пресконференцията днес

Снимка: Sоfia 2018.bg

 

Поредното издание на велошествието „Аз карам велосипед. Последвай ме!“ в София ще се състои, както вече съобщихме, на 9 април, Цветница.

 

Съвпадението на датата на традиционното велошествие с датата на големия християнски празник може и да е случайно, но със сигурност това „обединение” на светско-здравословното с християнско-надежденското ще направи тази неделя още по-пролетна, още по-шарена, още по-весела – спорТна и спорна.

 

Велошествието в София е част от добре познатата на обществото кампания „Аз карам велосипед. Последвай ме!” на пловдивския холдинг „Макс Европа”, както и на инициативата „София 2018 - Европейска столица на спорта”.

 

Стартът е на площада пред храм–паметника „Св. Александър Невски”, а маршрутът ще отведе хилядите, надяваме се, велосипедисти до обичайния финал в Южния парк. Там, също по обичая, ще има богата музикална, танцова и развлекателна програма. И томбола, разбира се. С хубави награди.

 

Организаторите очакват велошествието да привлече и сега доста любители на този хубав спорт, затова са се погрижили те да се чувстват спокойни и в безопасност.

 

„Сигурността на проявата е осигурена от общинска охрана, така че всеки може да заповяда на събитието - с колело или без колело“, поясни Анатоли Илиев, секретар на организационния комитет на „София 2018 – Европейска столица на спорта” на специалната пресконференция по повод събитието в София.

 

На срещата с журналистите присъства и представителят на холдинга „Макс Европа”, специалистът по маркетинга и рекламата Васил Паскалев, който увери присъстващите, че както всяка година и този път ще има тест райд на едни от най-модерните велосипеди, произведени в холдинга.

 

ПРОГРАМА

 

* 10:30 часа – Начало на раздаването на номера за томболата за участниците във велошествието – Пред храм–паметника „Св. Александър Невски”.

 

* 11:00 часа – Старт на велошествието на площада пред „Св. Александър Невски” /движението е по предварително определен маршрут/.

 

* 12:00 часа – Финал на велошествието в Южния парк.

 

- безплатно тестване на велосипеди, осигурени от „Макс Европа”.

 

* 13:00 – 13:30 часа – Изпълнения на певицата Веси Бонева.

 

* 13:30 – 14:00 часа – Теглене на печелившите билети от томболата с награди за участниците и финал на събитието.

Коментари

Игри и кампании / Аз карам велосипед

[1] 2