Новини

ЧКЛ „Спринт”, 3 кр.: Новозагорци превземат Равда

 

На стълбичката на победителите - призьорките при момичетата от младшата възраст. Отляво на дясно: Ани Бакърджиева /Нес, 2/, Дара Рангелова /Драг, 1./ и Калина Спасова /Драг, 3./   

 

Колоездачите от „Загорец” /Нова Загора/ спечелиха победите при момчетата и от двете възрасти в третия кръг на Черноморската лига „Спринт” в с. Равда за едноименната купа.

 

При момчетата младша възраст трофеят взе Койчо Митев – първи успех за него във веригата, а при по-големите момчета безапелационно се наложи отново Габриел Грозев – трета поредна победа.

 

При момичетата повечето „случки” се развиха в сферата на очакваното – подчертано превъзходство на нежните софийски колоездачки от клуба „Драг” и в двете групи.

 

 

А сега – някои важни подробности.

 

Трасето за критериумите бе дълго 1240 м, като две трети от него минаваше досами морето, което в този ден – 1 април, събота, бе спокойно и примамливо. А бризът не само не пречеше на състезателите, но и ги подтикваше да се изявяват в най-добра светлина. И те се постараха да го направят...

 

Дара Рангелова от „Драг” не пропусна да вземе поредното си първо място при момичетата от младшата възраст, като отчитаме, че тава все по-уверена в спринтовете за точки, които и този път бяха нейни. Двете, със съотборничката си Калина Спасова, допуснаха пак представителката на „Несебър” – Ани Бакърджиева, да се изкачи между тях на второто място на подиума.

 

 

 Друго си е симпатични /но и упорити/ момичета да ти украсяват състезанията. На старт - "дамите", водени от лидерките на двете групи - Дара Рангелова и Ивана Тонкова /е двете от "Драг"/

 

При по-големите „дами” – от т. нар. старша възраст обаче  и трите първи позиции бяха окупирани от състезателки на „Драг”. Находчивият и работлив треньор на софиянки, Добри Деспотов, извади още един печеливш джокер от ръкава - Анелия Кирова, която се класира непосредствено след очакваната победителка - Ивана Тонкова, а веднага след тях финишира Таня Александрова. Въпреки тези размествания съекипничката им Анна Филипова запази „сребърната” си позиция в генералното класиране. Тези „въртележки”, макар и, така да се каже, вътрешноцехови, добавят неочакваност и правят надпреварата по-любопитна. Но и как да е друго - от малки и амбициозни госпожици, при това на велосипеди, всичко може да се очаква.

 

 

Очарователният "Драг"-оновски триумвират при по-големите момичета: в средата, с лидерската фланелка с морското конче, е водачката в генералното класиране Ивана Тонкова, вляво - втората, Анелия Кирова, вдясно - Таня Александрова /трета/   

 

Рекорден брой участници – трийсет и четирима, при момчетата от младшата възраст! Обнадеждаваща тенденция, която очакваме да се задълбочава, и която, вижда се, внася допълнително напрежение на шосето. И още нещо – появяват се нови играчи, при това - с претенции да участват в разпределението на медалите.

 

И през тези шест обиколки не мина без изненади. Те дойдоха от Нова Загора, от тамошния тим „Загорец”, където отскоро работи нов треньор – Койчо Шивиков. Младият специалист за кратко е успял добре да подготви бегачите си, а един от тях – съименникът му Койчо Митев, дори взе купата. Така той направи сериозен скок, като се изкачи от осмото място във втория кръг в Каблешково на първото в Равда и вече е в челната шестица на генералното класиране. Това класиране впрочем претърпя и други корекции – троянчанинът Стефан Йовевски от „Хемус 1896” и софиянецът от „Драг”, Стоян Шукалов, дублираха съответно втората и третата позиция от предишния кръг, което издигна Шукалов на върха във временната главна класация, а досегашният водач – пловдивчаниът Мирко Мъглижанов, с шестото си място в Равда, отстъпи втори, на три точки от новия лидер.  

 

При момчетата от старшата възраст също имаше гъсто /и приятно/ струпване на колелета и състезатели на старта, на който застанаха трийсет и двама. Очакваха ги дванайсет обиколки. Доста рано обаче – още преди първия от четирите спринта, стана ясно, че и този път колоната ще трябва да играе по свирката на Габриел Грозев. Не че това бе неочаквано, но и сега новозагорецът, който е рожба на Лигата, показа похвална непримиримост по пътя към третия си пореден златен медал. Нещо повече – Габриел взе максимума от точки – ярко доказателство, че в малкия тракийски градец, където колоезденето отдавна е на почит, продължава да се работи здраво.

 

 

 

Подиумът при момчетата от старшата възраст. Отляво на дясно: Георги Караденизов /Нес. 2./, Габриел Грозев /Заг, 1./, Симеон Петков /Хем, 3./ и Даниел Данчев /Драг, 4./ 

Снимки: Денис Деспотов

 

Тук му е мястото да поздравим и президента на клуба „Загорец”, Румен Стоянов, който е съумял да изгради победоносен колектив – сплав от кадърни треньори и състезатели. Това обстоятелство доста натежава при определянето на Нова Загора за домакин на старт от Лигата - нищо, че Черно море не е така близо.

 

Като оставим настрана убедителното водачество на Габриел в тази група, трябва да отбележим, че съперничеството за влизане в Топ 10 ще е „кърваво”. На всичко отгоре след всеки старт записваме нови имена в тефтера, което е удовлетворяващо. За радост не само на нас, отразяващите проявите в този спорт, но и на родители и близки, които бездруго тръпнат на старта до финала за своите деца. А те – и това му е най-хубавото - им дават предимно поводи за гордост. Така, сигурни сме, ще бъде и на следващия, четвърти кръг от програмата на Лигата - на 2 май, от 11 ч в курорта Свети Влас.

           

КЛАСИРАНЕ ЗА КУПА „РАВДА”, 3 КРЪГ

 

МОМИЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

 

1. Дара Рангелова /Драг/              

2. Ани Бакърджиева /Нес/            

3. Калина Спасова /Драг/          

                  

МОМИЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

 

1. Ивана Тонкова /Драг/               

2. Анелия Кирова /Драг/             

3. Таня Александрова /Драг/

 

МОМЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

 

1. Койчо Митев /Заг/ 

2. Стефан Йовевски /Хем/

3. Стоян Шукалов /Драг/                

4. Стилиян Михнев /С. кам/             

5. Никола Илиев /Вн/                       

6. Мирчо Мъглижанов /Ц. Сим/      

7. Стоян Маринов /Заг/

8. Димитър Петров /Драг/

9. Радостин Златев /Заг/

10. Светлозар Иванов /Ян-Исп/

 

МОМЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

 

1. Габриел Грозев /Заг/                   

2. Георги Караденизов /Нес/            

3. Симеон Петков /Хем/                   

4. Даниел Данчев /Драг/

5. Иван Бонев /С. кам/

6. Кристиян Балкански /Вн/

7. Йоан Донев /Нес/

8. Стефан Христов /Драг/

9. Марин Колев /Ян-Исп/         

10. Мартин Христов /Ян-Исп/          

 

 

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ СЛЕД 3 КРЪГ

 

МОМИЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

 

1. Дара Рангелова /Драг/              15 т.

2. Ани Бакърджиева /Нес/              9

3. Калина Спасова /Драг/               2

4. Стефани Атанасова /Драг/          1

 

МОМИЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

 

1. Ивана Тонкова /Драг/               15 т.

2. Анна Филипова /Драг/                6

3. Анелия Кирова /Драг/                3

4. Преслава Петкова /Хем/             2

5. Таня Александрова /Драг/           1

 

 МОМЧЕТА МЛАДША ВЪЗРАСТ

 

1. Стоян Шукалов /Драг/                    28 т.

2. Мирчо Мъглижанов /Ц. Сим/           25

3. Стилиян Михнев /С. кам/                24

4. Койчо Митев /Заг/                         20

5. Стефан Йовевски /Хем/                  20

6. Никола Илиев /Вн/                         16

7. Димитър Петров /Драг/                   10

8. Веселин Галинов /С. кам/                7

9. Петър Камбуров /Заг/                      7

10. Александър Стоянов /Вн/                4

11. Стоян Маринов /Заг/                      4

12. Габриел Тотев /Ян-Исп/                  3

13. Светлозар Иванов /Ян-Исп/             2

14. Йоан Станков /Ц. Сим/                   2

15. Радостин Златев /Заг/                    2

 

МОМЧЕТА СТАРША ВЪЗРАСТ

 

1. Габриел Грозев /Заг/                      36 т.

2. Георги Караденизов /Нес/               26

3. Симеон Петков /Хем/                      22

4. Мартин Маринов /Ян-Исп/                20

5. Кристиян Балкански /Вн/                 15

6. Даниел Данчев /Драг/                     15

7. Иван Бонев /С. кам/                        13

8. Стефан Христов /Драг/                     9

9. Йоан Донев /Нес/                             6

10. Александър Ангелов /Свлгрд/           4

11. Илия Костов /Нес/                          3

12. Марин Колев /Ян-Исп/                     2

13. Денис Серджан /Доб/                      1

14. Александър Василев /Ц. Сим/           1

15. Мартин Христов /Ян-Исп/                 1

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14