Новини

2 април – денят на Голямото велошествие в Пловдив

 

 

На 2 април 2017 г., неделя, ще се състои Голямото велошествие на Пловдив, което е част от кампанията "Аз карам велосипед – последвай ме!".

 

Целта на инициативата, която се осъществява за поредна година по идея на пловдивската компания Maxeurope, е да насърчава колоезденето в градска среда, да популяризира здравословния начин на живот и придвижването с велосипед, подобно на много европейски градове.

 

Над 1000 колоездачи, на възраст от три до седемдесет години, се включиха във велошествието миналата година. Личен пример дадоха министърът на спорта Красен Кралев,  представители на местната власт, известни пловдивски спортисти, журналисти и хора от различни професии.

 

Тази година записването на всички, които искат да участват, започва на 2 април в 10.30 ч на площад “Съединение”.  Всеки колоездач ще получи по традиция фланелка с надпис "Аз карам велосипед – последвай ме!” и стикер за участие в томбола с награди. Стартът на масовия велопоход, с който ще бъде открит сезон 2017, ще бъде даден в 11.00 часа.

 

Трасето на велошествието е дълго няколко километра, като маршрутът е: площад "Съединение" - бул. "Марица–юг" - Гребен канал. Финалът е на паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребната база.

 

Спортният празник ще продължи със забавни състезания там за деца и с различни предизвикателства за възрастни.

 

Пловдивският екип на Дарик радио подкрепя инициативата все повече пловдивчани да придобият културата за каране на велосипед, с цел превръщане на велоалейната мрежа в допълнителна система за придвижване в града.

 

Голямото велошествие е организирано от Велосипеди Sprint и Велосипеди Shockblaze, със съдействието на Община Пловдив, пловдивския екип на Дарик радио, "Бултекс 99" и "Даикс Сот".

 

 

Коментари

Игри и кампании / Аз карам велосипед

[1] 2