Новини

ЧКЛ „Спринт” 2017: Задава се наситен с прояви юбилеен сезон

 

Първите думи от "президиума" бяха на председателя на ЧКЛ "Спринт" Димо Ангелов 

 

Ако вчерашния ден, 23 февруари, може да бъде запомнен в Бургас с високите температури, то вечерта ще остане в съзнанието на доста хора като своеобразен празник на колоезденето.

 

Сътвориха го в една от залите на Експозиционния център „Флора” дейците на Черноморската колоездачна лига „Спринт”. Те – партньори в иноваторска идея - се събраха на специална среща - от колоездачния клуб „Несебър”, от холдинга „Макс Европа” /производител на велосипедите „Спринт” и Shockblaze/, от фирмата за спортни облекла „Дием спорт”, от клубове, членуващи в регионалното образувание, за да направят преглед на свършеното и да очертаят намеренията си за новата година.

 

„Дневният ред” на срещата включваше още: представяне на отборите на „Несебър” и на Nessebar Shockblaze за сезон 2017, както и награждаване на най-добрите в първата анкета „Колоездач на годината”, организирана от Лигата.

 

 

Залата бе изпълнена „до откат” от състезатели - от най-малките до най-големите, от треньори, дейци, обикновени любители на колоезденето и, разбира се – от журналисти.

 

Официални представители на „Макс Европа” бяха: Станислав Енкин, един от главните мотори на Лигата, мениджър по продажбите в холдинга, и бранд мениджърът Атанас Гавазов, един от създатели на набиращия скорост нов спортен проект – фирмения тим Nessebar Shockblaze.

 

От фирмата „Диема спорт” дойде младата създателка на спортни облекла Магдалена Георгиева, а специални гости на вечерта бяха председателят на Българския колоездачен съюз /БКС/ Евгений Димитров и Красимир Стойчев, заместник-кмет на винаги гостоприемната към Лигата община Бургас.

 

Председателят на ЧКЛ „Спринт”, изтъкнатият колоездач от близкото минало, Димо Ангелов, похвали състезателите за постиженията им по време на веригата от състезания и изрази надежда, че новостите в структурата и в програмата ще я направи още по-привлекателна, а все по-високите стандарти в спорта, които налагат младите колоездачи, ще привлекат още повече рекламодатели и спонсори. Най-голямото постижение на „лигарите” досега, смята Ангелов, е безусловното присъствие на надпреварата в календара на БКС и нарастващият брой участници.

 

 

Говори "идеологът-мотор" на Лигата Георги Енчев

 

Георги Енчев, секретар на Лигата и главен мениджър на КК „Несебър” се спря на някои нови детайли в програмата на юбилейния, пети сезон: участие и на момичета в критериумите, три нови двудневни турнира и пр. Той не пропусна да изтъкне добре смазаното вече взаимодействие с ръководствата на кметствата и общините, които приемат домакинства на турнирите, и им благодари сърдечно.

 

     

 

Председателят на БКС Евгений Димитров връчва специални плакети на Димо Ангелов и на Йордан Йорданов, президент на "Несебър" /поради отстътвието му наградата получавъа Георги Енчев/

 

След това председателят на БКС Евгений Димитров изказа възхищението си от дейността на ЧКЛ „Спринт” и пожела още по-големи успехи на резултатно работещата  „симбиоза”: колоездачен клуб /”Несебър”/ – стопански субект /”Макс Европа”, „Дием спорт”/. Димитров връчи специални плакети на БКС на Димо Ангелов и на Йордан Йорданов, президент и собственик на КК „Несебър”, за заслугите им за развитие на колоездачния спорт в България.

 

 

 

Момчетата на "Несебър" от двете възрастови групи са в ръцете на опитния треньор Иван Василев

 

После бяха представени колоездачите и треньорите на „Несебър” /всички възрасти/, картотекирани за новия сезон. Те излизаха пред публиката, пременени с новите си екипи на „Дием спорт” и с колелетата си „Спринт” и Shockblaze. От други подобни модерни екземпляри от тези марки в залата беше спретната и малка, но ефектна изложба.

 

 

 

Юношите на "Несебър" - младша и старша възраст, ще се водят от дългогодишния треньор в тима Димитър Господинов 

 

Силен интерес предизвикаха и съставите на юношите старша възраст и на мъжете със своите велосипеди Shockblaze, за които бранд мениджърът от холдинга Атанас Гавазов поясни, че са от най-съвременното поколение на марката, което отговаря напълно на всички технически и естетически световни изисквания. Състезателите също подчертаха силното си задоволство от новите колелета и не можеха да скрият нетърпението си скоро да ги изпробват на шосето и/ли в планината.

 

 

От мъжете на Nessebar Shockblaze, "въоръжени" с модерните едноименни велосипеди, се очакват нови победи    

 

Кулминацията на вечерта бе връчването на наградите на най-добрите колоездачи за 2016 г., определени чрез анкетата на ЧКЛ „Спринт” – момчета, юноши младша и старша възраст и мъже. Вж - http://maxbike.bg/news/article_id/11300/.

 

 

 

Станислав Енкин от "Макс Европа" връчва наградите на най-добрите юноши младша възраст за 2016 г., а бранд мениджърът на Shockblaze, Атанас Гавазов  /на снимката вдясно/ - на втория при мъжете - Алксандър Алексиев 

 

   

 

Милко Михайлов получава наградата за колоездач №1 на 2016 г. за своя син - Николай Михайлов /вдясно/, който не можа да присъства на тържеството поради ангажимвнти в своя полски тим. Плакетът връчва  Атанас Гавазов от "Макс Европа"

Снимки: Стефка Костадинова 

  

При връчването на красивите плакети, Станислав Енкин от „Макс Европа” подчерта, че момчетата напълно заслужават това признание, че вярва в още по-големите им успехи през тази годината и че с удоволствие би връчил отново награди на най-достойните. Той е уверен, че приносът на ЧКЛ „Спринт” за израстването на младите български колоездачи ще става още по-значим, доказателство за което са и незакъснелите успехи на някои от тях и в чужбина. Сигурно е и друго, каза Енкин, производителите на велосипеди „Спринт” и Shockblaze не само няма да оттегля, но и ще засилва подкрепата си на младите колоездачи, като им предлага най-добрите свои модели.

 

Вечерта, както е редно, завърши със скромен, но изискан коктейл, по време на който оживените разговори /главно за бъдещето/ продължиха. А на началната страница на това бъдеще пише: първи кръг на ЧКЛ „Спринт” – 4 март 2017 г., Слънчев бряг.

 

 

Петият юбилеен сезон започва. Обещава да е интересен.

 

                 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14