Новини

Китайци направиха смарт-велосипеди

 

 

 

Една от най-любопитните иновации от изложението CES 2017 в Лас Вегас е китайският умен велосипед на компанията LeEco.

 

Разновидностите на смарт-колелото са две. Първата се нарича Smart Road Bike и е предназначен за пътешествия по равна настилка. Вторият е LeEco Smart Mountain Bike и, както е ясно от името е предвиден за пресечени местности.

 

И двата велосипеда са оборудвани с вградени компютри с четириядрени процесори Snapdragon 410, както и с 4-инчови сензорни дисплеи и с 6000 мАч акумулаторен блок, съобщава CNET, цитиран от Факти.

 

 

Налични са GPS навигация, компас, акселерометър, датчик за скоростта и др.

 

Цялата тази електроника работи под фирмена операционна система BikeOS, която е на основата на Android 6.0 Marshmallow. При пътуване по тъмно, светлините се включват автоматично, а в случай на кражба се задейства специална аларма.

 

Последната предупреждава и собственикът на колелото чрез неговия смартфон. Колелото може да просвирва музикални парчета по избор на собственика, като това става чрез вградена аудио система.

 

Въпреки всички джаджи, велосипедите са изключително леки - LeEco Smart Road Bike тежи 8.3 кг, а LeEco Smart Mountain Bike - 12.2 кг. Велосипедите са защитени от вода и прах, като отговарят на стандарта IP54.

Коментари

Иновации

[1] 2 3 4  ...21