Новини

„Вуелта 2017“: 3297 км от Франция до Мадрид

 

 

Седемдесет и втората колоездачна Обиколка на Испания /„Вуелта-2017"/, ще започне във Франция. Стартът е на 19 август в Ним, а финалът – на 10 септември в Мадрид.

 

Общата дължина на маршрута е 3297,7 км.

 

По традиция, „Вуелтата“ ще стартира с отборно бягане по часовник – на 13,8 км.

 

След Франция колоната ще свърне и към Андора и чак после ще стъпи на испанска земя – при Тарагона.

 

Оставяйки верни на традицията, организаторите този път са съставили един от най-планинските маршрути в историята на авторитетното състезание. Пред колоездачите са девет височинни финала на етапи, от които три – след изкачвания от висша категория /Сиера де ла Пандера, Сиерра Невада и Англиру/, и три – от първа категория.

 

Изкачванията на Калар Алто /в 11. етап/ и на Сиера Невада /15. етап/ са  дълги повече от 20 км.

 

Катерачите ще имат възможност да се проявят и на известната къса, но взривна височина Шорет де Кати – близо четирикилометрова планинска стена, със среден наклон от 11,56%, а максимален - 22%.

 

През миналата година изкачването на Шорет де Кати бе включено в кралския планински етап за Валенсия, където първи финишира Ваут Пулс от Sky.

 

Заключителната седмица на „Вуелтата“ ще започне с 42-километрово индивидуално бягане по часовник, а кулминацията на 72-рия испански Гран тур ще е изкачването на Англиру в предпоследния ден /20. етап/.

 

За последен път Англиру бе включен в маршрута прец 2013 г., когато етапът бе спечелен от Кени Елисонд.

 

Към трудностите във „Вуелта 2017“ трябва да бъде прибавен и 800-километровия трансфер във втория почивен ден – от Сиера Невада до Логроньо.

 

Коментари

Шосе / Вуелта

[1] 2 3 4  ...9