Новини

„Джиро д`Италия“ №100: 3572 км от Сардиния до Милано

 

 

Юбилейната, 100-тна колоездачна Обиколка на Италия /“Джиро д’Италия“/, ще започне на остров Сардиния на 5 май и ще завърши на 28 май в Милано.

 

По пътищата на Сардиния, който приема „Джирото“ за трети път, ще са първите три етапа. След това колоната ще се прехвърли на друг остров - Сицилия, където ще има два етапа, като бегачите ще се качат на Етна.

 

След това надпреварата ще се пренесе по бреговете на Йоническо, Тиренско и Адриатическо, после – на север през Апенините към Алпите.

 

Преди втория почивен ден бегачите ще трябва да се преборят с височината Блокхаус, а след това, в 10 етап, ги очаква бягане по часовник на 39.2 км.

 

После идват изкачванията в Алпите - Мортило, Априку, Пасо дело Стелвио, колоната ще влезе на територията на Швейцария, където също ще има доста изкачвания и спускания на две хиляди метра над морското равнище.

 

Стартът на последния етап ще бъде даден на автомобилната писта в Монца – индивидуално по часовник на 28 км и финал в Милано.

Програмата на 100. „Джиро д`Италия“ включва шест спринтьорски, осем среднопланински и пет високопланински етапа, както и два „часовника“, с обща дължина 67,2 км. Най-високата точка на юбилейното издание ще е на прохода Пасо Стелвио.

 

Обща дължина маршрута: 3572.2 км, разделени на 21 етапа.

 

Коментари

Шосе / Джиро д’Италия

[1] 2 3 4  ...16