Новини

ЧКЛ „Спринт”, 8 кр.: За първи път - в Ахелой

 

 

 

Предпоследният /осми/ старт за годината от веригата състезания на шосе от Черноморската лига „Спринт” ще се състои на 1 октомври, събота, в Ахелой.

 

 

За първи път ще има състезание от календара на Лигата в това крайморско градче и домакините се подготвят старателно за събитието. Те са очертали интересно трасе край плажовете, което е дълго само 800 метра, но дава възможност за пълноценна изява.

 

Старт/финалът е пред хотелския комплекс „Мидия”. До него, ако  се идва от Поморие, се стига, като се тръгне по първата пряка вдясно /към морето/ след моста над река Ахелой.

 

Надпреварата, която ще започне в 14 ч, ще е за момчетата от двете възрасти/ и за юноши младша възраст. Най-малките ще направят осем обиколки на маршрута /1600 м/, по-големите момчета – 15 /12 км/, а юношите – 20 /16 км/.

 

Наградите, осигурени от община Поморие, кметство Ахелой и спонсорите от Велосипеди „Спринт”, ще са за първите шестима при момчетата от младшата възраст и за най-добрите десетима в останалите две групи.

 

Да припомним генералното класиране преди предпоследния кръг.

 

Момчета младша възраст

 

1. Симеон Петков /Ян-Исп/    42 т.

2. Иван Бонев /С. кам/          32

3. Николай Недев /Ян-Исп/    27

 

Момчета старша възраст

 

 1. Йордан Петров /С. кам/    79 т.

2. Денис Искрев /Ляст/           64

3. Габриел Грозев /Заг/          54

 

Юноши младша възраст

 

1. Янис Маринов /Доб/            74 т.

2. Даниел Иванов /Нес/           50

3. Митко Тодоров /Нес/            45

4. Иво Тофтев /Черн/               41

 

Заключителното състезание от четвъртия сезон на Черноморската лига „Спринт” ще е в пловдивското село Трилистник на 14 октомври, петък, от 14 ч – за купата „Дием спорт”. Тогава ще бъдат наградени и крайните победители в отделните възрастови групи.

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14