Новини

Над 150 деца се включиха в празника на Европейската седмица на мобилността

 

 

Над 150 деца се включиха в празника на Европейската седмица на мобилността в Цар Симеоновата градина в Пловдив днес. Там бяха и представители на компанията за производство на велосипеди - "Макском". 

 

Малчугани от детските градини „Каменица“, „Люляк“ и „Малкият принц“, ученици от училищата „Паисий Хилендарски“ и „Св. Патриарх Евтимий“ се състезаваха по скоростно и майсторско каране на велосипеди, надпреварваха се с тротинетки и с ролери, участваха в игри по безопасност на движението и със спортно-педагогическите уреди „Елемента“; рисуваха на асфалт.

 

 

Празникът бе организиран от местната Районна инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/, община Пловдив и район „Централен“.

 

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов поздрави участниците и им пожела да продължат да карат велосипеди в града, да ходят по-често пеша и да опазват природата. 

 

Диан Николов от СУ „Паисий Хилендарски“ измина най-бързо с колело скоростната 100-метрова отсечка - само за пет секунди, и бе награден с нов велосипед от организаторите от общината.

 

 

Диан Николов получава наградата велосипед от зам.-кмета на район "Централен" Тошо Пашов  

 

Най-бърза при момичетата бе Михаела Стойкова от същото училище, която пък получи колело от най-новата колекция на пловдивската компания производител „Макском“.

 

 

Михаела Стойкова бе наградена с колело от най-новата колекция на "Макском"

 

Ваня Николова от детската градина „Люляк“ и Мартина Дошкова от „Малкият принц“ показаха най-майсторско управление на тротинетки и ролери и получиха нови возила от общината и - както всички участници – наръчници за майсторско каране на велосипеди.

 

  

 

Инициативите по повод Европейската седмица на мобилността продължават. Утре ученици от Пловдив ще отидат със специален кабрио автобус до Автоматичната измервателна станция „Каменица, където ще видят как се измерва шума от транспортните средства и как се определя качеството на въздуха в атмосферата.

 

Пътуването е организирано от община Пловдив и РИОСВ – Пловдив, като по време на обиколките ще има и демонстрации на възможностите за придвижване по мрежата от велоалеи в града.

 

В шестте района на Пловдив са предвидени и други прояви по време на кампанията. На 22 септември в община Първомай ще бъде организиран велопоход до Бряговския язовир, където участниците ще карат лодки и ще видят демонстрации със скутери.  

Коментари

Игри и кампании

[1] 2 3 4  ...26