Новини

Shimano придобива част от белгийската компания за каски Lazer

 

 

 

От европейския клон на световноизвестната японска компания Shimano обявиха, че е подписано споразумение за придобиването на част от белгийската компания за каски Lazer Sport NV /Lazer/.

 

Сделката ще бъде окончателно приключена през втората половина на 2016 г.

 

Lazer е основана през 1919 г. и е най-старата компания за проектиране, производство и маркетинг на каски и защитни шапки за колоездене и за зимни спортове в света. Нейни подразделения работят в повече от 50 държави на пет континента.

 

Комбинацията от двете компании ще увеличи възможността на Shimano и Lazer да доставят на дистрибутори и търговци продукти от пълния индустриален цикъл, като в същото време разширява портфолиото на Shimano.

 

Прякото обвързване на двете компании, комбинирането на широката клиентска база на Shimano с уникалните патенти, технологии и иновативни компоненти и аксесоари на Lazer е гаранция за водеща и качествена позиция в света на всички видове колоездене – планинско, шосейно, пистово и т. н.  

 

Това, от друга страна, ще даде възможност и на търговците на дребно да предлагат още по-добри продукти в магазините и на професионалните колоездачи, и на обикновените велосипедисти.

 

Сегашният персонал на Lazer остава в пълен състав на работа в централата на компанията в Антверпен, Белгия.

Коментари

Иновации

[1] 2 3 4  ...21