Новини

ЧКЛ „Спринт”, 7. кр.: В Обзор всичко е готово: да идват бегачите

 

 

 

Обзор отново посреща колоездачите от Черноморската лига на своя най-личен ден – Еньовден – 24 юни, петък. Тогава, в 11 ч, е стартът на 7. кръг от критериумите за момчета и юноши.

 

Новото тази година е, че кръговото трасе е по- дълго - два километра. Но е все така живописно - по улици и алеи край морето, равнинно, но и с остри завои.

 

Момчетата от младшата възраст ще го обиколят четири пъти – общо осем километра, като всяка втора обиколка ще е спринтова, за точки /съответно 5, 3, 2, 1 за най-бързите/, по които ще става и класирането.

 

По-големите момчета – от старшата възраст, ще определят победителя след 10 обиколки /20 километра/ при същото „разиграване” на точките, а юношите от младшата възраст ще се състезават на 32 км /16 обиколки/, като и за двете групи остава правилото за спринт на всяка втора обиколка.

 

След това най-добрите шестима от момчетата младша възраст и по десетима от другите възрастови категории, ще получат купи, медали и много други награди от домакините от община Обзор, от главния спонсор – Велосипеди „Спринт”, от фирми спонсори.

   

Маршрутът

   

 

1. Старт – ул. „Черноморска“, в района на хотел „Парайзо бийч“

2. Завой наляво,  покрай  Градския стадион

3. Преминаване през ул. „Рибарска“

4. Завой наляво - през ул. „Трети март“

5. Завой наляво към ул. „Васил Левски“ и преминаване през улицата в района на ПУ Обзор

6. Завой наляво и преминаване през ул. „Черноморска“ – и отначало.

 

 

 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14