Новини

ЧКЛ „Спринт”: Два кръга в два дни – в Равда и в Кошарица

 

 

 

„Въртележката” на Черноморската колоездачна лига „Спринт” забързва ход – следват два кръга в два последователни дни: на 8 и 9 април, четвъртък и петък, съответно в Равда и в Кошарица.  

 

Има нови моменти в организацията на състезанията.

 

Стартът на критериума в Равда /3. кръг/ е малко по-късно от обичайното – в 14 ч., като надпреварата ще е по ново трасе, дълго 1350 м, чиято последна част – 700 метра, е по бреговата ивица, съвсем близо до морето.

 

Надпреварата на следващия ден в курортното село Кошарица /до Слънчев бряг/, 4. кръг, пък е насрочена от организаторите /за удобство на всички, които пътуват надалеко/ в по-пане час – в 10 преди обяд. Иначе трасето е добре познато на колоездачите от трите групи – 1300 метра, със старт и финал пред сградата на кметството.

 

 

Останалите фрагменти от регламента на утвърдилите се вече в календара на младите бегачи състезания под егидата на Велосипеди „Спринт” и на симпатичното тюркоазено морско конче са известни:

 

- Обиколки - Момчетата от младшата възраст ще направят шест обиколки на маршрута, от старшата – 12, а юношите младша възраст – 18.

 

- Премийни спринтове за точки /съответно 5, 3, 2 и 1/ - на всяка трета обиколка и в трите възрастови групи.

 

- Награди – купи, медали, подаръци от Велосипеди „Спринт” и от Лигата, от кметствата домакини и от фирмите спонсори за най-добрите шестима при най-малките момчета, за първите десет при момчетата от старшата възраст и при юношите младша възраст.

 

След началните два кръга от веригата начело в класирането са: момчета мл. в. - Симеон Петков /”Янтра-Исполин”, Габрово/, момчета ст. в. – Денис Искрев /”Лястовици”, Казанлък/ и юноши мл. в. - Янис Маринов /”Дабрич 1905”/. Те, както е традицията в Лигата, ще стартират със специални лидерски фланелки с морското конче на гърдите.     

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14