Новини

Начало на записванията за Шосейните колоездачни серии „Инч спорт”

 

 

Записванията за първите Шосейни колоездачни серии INCH Sport, за които съобщихме наскоро, започва. Домакини на първите етап са общините Две могили, Севлиево, Плевен и Гулянци.

 

Сериите са организирани от клуба „Инч спорт" и вече съобщихме за тях. Сега вши предлагаме още рподробности.

 

Това са четири състезания в четири града. Всяко от състезанията е самостоятелно, а ако искате да се борите за крайната победа, трябва да сте не само постоянни в участието, но и да се опитвате да се класирате все по-напред. Събралите най-много точки след последното състезание ще бъдат обявени за шампиони на Сериите.

 

Във веригата от състезания могат да участват само любители на колоезденето, като единственото условие е да са навършили 18 години.

 

Мъжете са разделени на три възрастови групи - от 18 до 40 г., от 41 до 55 и над 56 г., а групата на жените е една.

 

Етапите в Сериите са четири - от 16 до 95 км, като маршрутите са по трасета, затворени за моторни превозни средства.

 

1. етап - "Могилите", 17 април /неделя/ - 16 км обиколката.

 

Домакин е Община Две могили. Стартът е пред сградата на общината. Обиколката между селата Батищница – Бъзовец – Чилнов, ще бъде измината четири пъти от мъжете от групи "18-40” и "41-55", три пъти от ветераните и два пъти от жените. Шосето е покрито с нов асфалт, но последните 3.5 км от обиколката е предизвикателно изкачване, в края на което се открива изключително красива гледка. Там именно ще бъде и финалът на етапа „Могилите”.

 

2. етап  - "Севлиево", 15 май /неделя/ - 12 км обиколката.

 
Старт-финалът е в село Сенник - родното място на великия Дан Колов. Колоната ще тръгне към с. Градница, след това - към с.Душево, по равен, но много ветровит път сред севлиевските полета. За да е още по-предизвикателно преживяването, последните три километра на етапа са изкачване. Обиколката ще бъде измината между три и шест от различните възрастови групи.
 
 
3. етап"Плевен", 4 юни /събота/ - 16 км индивидуално по часовник

 

Това е най-краткият, но и най-предизвикателният етап - за колко време ще изминеш сам 16 км по часовник?

 

4. етап - "Дунав" – Гулянци, 5 юни, /неделя/

 

Крайдунавското градче ще бъде домакин на последният етап от Сериите. И той наистина ще бъде "черешката на тортата" - почти 100 км по равния, прясно асфалтиран път от Гулянци до с. Гиген. Дали състезанието ще се реши със спринт или вятъра от Дунав ще промени развоя на събитията?

 

След финала на "Дунав" ще бъдат наградени и призьорите в крайното класиране на "Шосейни колоездачни серии INCH Sport".

 

 Какви са таксите за участие в Сериите.

 

До 18 април може да се регистрирате с промо пакет за четирите състезания, с почти 40% намаление сравнено с редовната цена.

 

Повече информация за "Регистрация" ТУК.

 

Повече информация за Сериите може да откриете на -http://www.inchsport.net/#!inchseries/tetku и в социалната мрежа - https://www.facebook.com/inchseries/

 

Може да ни пишите на sportinch@gmail.com или да се свържете с нас на телефон 088 456 18 63.

Коментари

Велообщество / Събития

[1] 2 3 4  ...21