Новини

ЧКЛГ „Спринт”, 1. кр.: Сто бегачи откриха сезона на Слънчев бряг

 

 

Сто 100 млади бегачи откриха четвъртия сезон на Черноморската колоездачна лига „Спринт”, надпреварвайки се днес в 1. кръг на Слънчев бряг - за купата „Несебър”.

 

Особено масово бе участието при юношите, където на старта пред хотел „Поморие” застанаха 35-има. Именно в тази възрастова група бе и най-оспорвано.

 

Но да караме по ред. Започваме от най-малките  - 10-11-годишните момчета . Миналогодишният безпощаден победител в тази група – новозагорецът Габриел Грозев, вече е при по-големите, така че отвори място за нови кандидати за слава.

 

 

Подиумът при най-малките: с тюркоазената фланелка на първи победител е Стефан Христов /Драг/. Симеон Петков /Ян-Исп, в ляво/ е втори , а Иван Бонев /С. кам./ - трети     

 

И мястото бе запълнено веднага – от столичанина Стефан Христов, който донесе  първата победа в Лигата на младия тим „Драг”. Той бе най-бърз и в двата спринта за точки по 1.3-километровото равнинно трасе. За второто място се счепкаха Симеон Петков /”Янтра-Исполин”, Габрово/ и Иван Бонев /”Сините камъни”, Сливен/. Те събраха по четири точки, но по-напред бе класиран Петков заради по-предното си място във финалната обиколка. 

 

 

Тук, извън класирането, видяхме не една, както се бе случвало миналата година в Лигата, а цели седем/!/ колоамазонки – шест момичета от София /”Драг”/ и едно от Габрово /”Янтра-Исполин”/. Всички те си заслужиха напълно аплодисментите на публиката, а най-много - шестокласничките от столицата Диана Божилова и Ивана Николаева и познатата ни вече Преслава Петкова от града край Янтра. Дано смелите и симпатични момичета да продължат все така усърдно заниманията си с велосипедите и занапред, така че да принудят организаторите да направят отделна група само за момичета. Защо не!

 

 

За пръв път на стълбичката на победителите в Лигата - и момичета: отляво на дясно - Ивана Николаева /втора/, Диана Божилова /първа/ и Преслава Петкова

 

 

Йордан Петров /С. кам/ поведе колоната веднага след старта при момчетата от старшата възраст 

 

При момчетата от старшата възраст очаквахме силно представяне от постоянното и упорито сливналийче Йордан Петров, но това, което той демонстрира по алеите край морето, надхвърли очакванията ни. Данчо не само се е източил на височина и е станал по-силен само за има-няма половин година, но показа и по-технична и по-зряла езда. Той спечели всичките четири спринта, вторият – Денис Искрев /”Лястовици", Казанлък/  събра половината от точките му - 10, а трети остана новозагорецът Габриел Грозев - с осем. Да, това е същият Габриел, който мачкаше всичко наред миналия сезон, но при по-малките. Във всеки случай тук компанията става доста респектираща, особено като добавим имената на габровеца Валентин Стефанов, на несебъреца Петър Димитров, на другия силен сливналия – Стелиян Петров. А, сигурни сме, ще се появят и нови „звезди”.

 

  

 

Лидерът Даниел Иванов /Нес/ получи дефект, но накрая все пак вдигна триумфолно ръце при юношите  

 

Както казахме в началото, при юношите бе най-горещо. Тук изпъкна смятаният основателно за един „хороводците” в тази група – Даниел Иванов /”Несебър”/, но даже и неговото превъзходство по едно време мина под, макар и малка, въпросителна. Какво стана. След като роденият в Нова Загора талант взе три от първите четири спринта, а веднъж бе трети, преди предпоследното изпитание за точки той получи дефект. Съперниците му усетиха това, контраатакуваха, като особено настойчиви бяха Янис Маринов от „Добрич” и Давид Златев /”Загорец”/. Даниел обаче не се разколеба, натисна здраво и взе важни точки в последната обиколка /втори/. В крайното класиране Янис остана непосредствено след него, а Давид завърши трети.

 

 

При юношите надпреварата бе и оспорвана, и качествена

 

 

Президентът на "Несебър" Йордан Йорданов връчи наградите на най-добрите юноши: Даниел Иванов /Нес, в средата/, Янис Маринов /Доб, в ляво, втори/ и Давид Златев /Заг/  

Снимки: maxbike.bg 

 

Добре – амбициозно и настойчиво - караха днес и други: Иво Товтев /”Черноморец”, Бс/, Георги Петков /”Несебър”/, а Дамян Колев /”Лястовици”/ записа първа победа на спринт в кръг от веригата „Спринт”. В тази група наистина ще става горещо занапред – очакваме скоро да се адаптира към новите условия и шампионът от предната група Преслав Балабанов /”Несебър”/. Той впрочем загатна за това и днес - с находчива атака по средата на бягането.

 

Най-добрите от трите групи получиха купи, медали и много подаръци, връчени от президента на Лигата Димо Ангелов, от Йордан Йорднов президента на „Несебър” - клуба, домакин на кръга, от треньора-ветеран от Бургас Васил Димитров и др.

 

Вторият критериум от ЧКЛ „Спринт” ще е на 13 март в Каблешково.                              

 

Класиране

 

Момчета младша възраст

1. Стефан Христов /Драг, Сф/                10 т.

2. Симеон Петков /Ян-Исп, Гб/                 4

3. Иван Бонев /С. кам., Сл/                      4  

4. Николай Недев /Ян-Исп/                      2

5. Александър Ангелов /Свлгрд/

6. Стефан Кирилов /Драг/

 

 

Момчета старша възраст

1.  Йордан Петров /С. кам./           20 т.

2. Денис Искрев /Ляст, Кз/            10

3. Габриел Грозев /Заг, Н. З./         8

4. Валентин Стефанов /Ян-Исп/      3

5. Денис Рустемов /Ц. Сим., Пд/    1

6. Петър Димитров /Нес/                 1  

7. Стилиян Петров /С. кам./             1

8. Мартин Георгиев /Вн/

9. Васил Гуджев /Ян-Исп/

10. Атанас Лазаров /Печ, Пз/  

 

  

Юноши младша възраст

1. Даниел Иванов /Нес/               20 т.

2. Янис Маринов /Доб/                14

3. Давид Златев /Заг/                   8

4. Иво Товтев /Черн., Бс/              7

5. Георги Петков /Нес/                  7

6. Дамян Колев /Ляст/                  5

7. Преслав Балабанов /Нес/         3

8. Тошко Балабанов /Нес/             2

9. Иван Христов /Свлгрд/              1

10. Венцислав Венков /Драг/         1                  

 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14