Новини

Коловъртележката край морето - „Спринт”, се завъртва

 

 

 

На Слънчев бряг днес в 13 ч. ще бъде даден стартът на първото състезание за сезона на Черноморската колоездачна лига „Спринт” – за четвърти път за купата „Несебър”.

 

Стартът и финалът на критериума е пред хотел „Поморие”, на две крачки от морето. Трасето е дълго километър и триста метра – равнинно, но и с не малко завои.

 

Момчетата от първата група ще изминат разстоянието шест пъти, по-големите момчета – 12, а юношите младша възраст – 18 пъти. Всяка трета обиколка ще бъде спринтова – за точки, по които ще бъде направено и крайното класиране в трите групи. В тях впрочем са настъпили съвсем естествени /момчетата растат/ размествания.

 

Безапелационният победител при най-малките момчета от миналата година – Габриел Грозев /”Загорец”, Нова Загора/, вече ще се състезава при по-големите. Сред тях обаче няма да е миналогодишният първенец там Преслав Балабанов /”Несебър”/, който е вече юноша, но пък остава винаги стабилният Йордан Петров /”Сините камъни”, Сливен/. За мястото пък на №1 и №2 при юношите, съответно Ясен Александров /„Варна”/ и Георги Гинин /"Печенеги"/, които преминаха при „старшите”, със сигурност /освен Преслав/, ще "кандидатства" и Даниел Иванов от „Несебър”, а вероятно и някой друг. Винаги, за радост, има и „някой друг” в тези чудесни надпревари.

 

Така или иначе, колелото се завърта. По индивидуалните състезателни карти на участниците предусещаме, че ще интересно през целия сезон 2016. Отпред са общо 13 надпревари, две от които /за първи път/ - по планинско колоездене – крос кънтри и крос кънтри маратон. Днес ще разберем кои ще са първите медалисти и кои ще получат хубавите награди от Велосипеди „Спринт” и фирмите спонсори.

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14