Новини

Представен бе маршрутът на "Вуелтата" на Испания - 2016 г.

 

 

Момент от 19. етап на 70. "Вуелта" - 2015 г.

 

В испанския град Сантяго се Компостела вчера бе представен маршрутът на 71. колоездачна обиколка на Испания /Вуелта/, която ще е от 20 август до 11 септември 2016 г.

 

Стартът е в Оренсе /Галиция/ – отборно бягане по часовник на 29.4 км, а финалът – по традиция в Мадрид.

 

Маршрутът е дълъг 3277.3 км, разпределени в 21 етапа.

 

Директорът на "Вуелтата", Хавиер Гилен, разясни, че маршрутът е подобен на миналогодишния. Категорийните изкачвания са 51, а бяганията по часовник – две: споменатото отборно в 1. етап и индивидуално на 39 км в 19. етап. Чисто равнинните отсечки са пет, два равнинни етапа /8. и 11./ завършват на височина, седем са среднопланинските, а пет – чисто планинските етапи.      

 

Финалът на т. нар. „кралски” планински етап /14./ е на известния връх Обиск. Преди да се изкачат на тази височина от специална категория, бегачите ще трябва да преодолеят още три от първа категория – Инарпу, Пиер дьо Сен Мартен и Мари Бланк.

 

Хавиер Гилен: „При определянето на маршрута се стремяхме, от една страна, да останем верни на обичайния образ на "Вуелтата" – с доста височинни финали, а от друга страна – да олекотим изпитанието, като намалим дължината на етапите в тази тежка олимпийска година. Да напомним, че преди "Вуелтата" ще е, както винаги, „Тур дьо Франс”, но този път - и олимпийската надпревара в Рио”. 

 

Коментари

Шосе / Вуелта

[1] 2 3 4  ...9