Новини

Велосипеди "Спринт" и КК "Несебър" организират Дни на колоезденето

 

Велосипеди "Спринт" и Kолоездачният клуб /КК/ "Несебър" ще организират Дни на колоезденето през 2016 година в Слънчев бряг, се разбра на специална пресконференция днес в Бургас.

 

Организаторите са избрали периода от 1 април до 15 май. През априлската ваканция за учениците ще има Седмица на велосипеда, по време на която хотел от веригата на „Слънчев бряг хотел холдингс” ще пусне семейни пакети с отстъпки за родители с децата им. Всяка събота и неделя по време на дните ще се провеждат състезания на шосе и по планинско колоездене. За 4 и 5 април пък е насрочено национално изложение на велосипеди с участието на всички български производители.

 

Директорът на ОД на МВР-Бургас, старши комисар Калоян Калоянов, който лично пожела да присъства на пресконференцията, обеща негови подчинени да помогнат не само в организацията, но и в превантивна насока за намаляване на пътните инциденти. Служители на полицията ще се включат с беседи и препоръки за безопасно поведение най-вече на велосипедистите.

 

На пресконференцията беше направен и отчет на завършилите в края на миналата седмица състезания от календара на Черноморската колоездачна лига „Спринт”. Лигата бележи сериозен растеж в популярността си, констатира нейният секретар и мениджър на КК „Несебър” Георги Енчев. В 11-те старта от третото издание през тази година са участвали между 80 и 100 състезатели от трите възрастови групи /10-11 г., 12-13 г., 14-15 г./ А в дебюта на лигата през 2013-а участниците са били едва тридесетина от две възрасти. Догодина стартовете ще са между 10 и 12, като ще се добави и една по-голяма възрастова група /юноши старша или аматьори/.

 

Председателят на Лигата, известният колоездач от близкото минало Димо Ангелов, пожела и родният му Бургас да се включи във веригата догодина, което беше подкрепено от началника на дирекция „Спорт” в общината Веселина Деведжиева. Ангелов вижда в съвсем близко бъдеще „Спринт” да разшири географията си и на юг със стартове в Царево и Приморско.

 

Отчетено беше още, че Черноморската лига „Спринт“ успешно изпълнява целта си да популяризира колоезденето сред подрастващото поколение и да налага този спорт като приоритет в заниманията на младите хора.

 

На пресконференцията присъстваха и представители на спонсорите, които потвърдиха своята подкрепа и занапред: Йордан Йорданов /президент на КК „Несебър/ от „Слънчев бряг хотел холдингс”, Станислав Енкин от „Максевропа“ /Велосипеди „Спринт”/ и Динко Георгиев от „Дием спорт”. Те са и членове на ръководството на лигата, което работи изцяло на обществени начала. От щаба на Лигата не пропуснаха да благодарят и на управите на общините, където се състояха стартовете през 2015 г.: Варна, Стара Загора, Сливен, Нова Загора, Несебър, Поморие и Обзор.

 

Тук бяха и председателят на БКС Петър Бончев и неговият заместник Николай Колев.  

 

Георги Енчев се възползва от възможността да изтъкне КК „Несебър” като единственият клуб в страната, който участва през 2015 г. със свои представители в първенствата на всичките 6 възрастови групи, включително и при ветераните. Състезателите със синьо-бели трика са призьори във всички класирания, а при момчетата и мъжете са шампиони. Освен на шосе и планинско колоездене, „Несебър” присъства от тази година и в надпреварите на писта. Като успех бяха отчетени и осмите места в обиколката на България - на Евгени Балев в индивидуалното, и на клуба в отборното класиране.

 

                                                                                                                           Веселин Люцканов

                                                                                                                     /Специално за maxbike.bg/

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14