Новини

Черноморска лига „Спринт“, 11 кр.: Слънчев бряг узакони победителите

 

 

Последният, 11  кръг, за 2015 г. от Черноморската колоездачна лига „Спринт“ - за купа „Слънчев бряг“ на 3 октомври, узакони очакваните победители в третия сезон.

При момчетата младша възраст това е Габриел Грозев от „Загорец 1880“ /Нова Загора/, който направи нещо изключително - спечели всичките 11 старта през сезона.

При момчетата от старшата възраст, това е Преслав Балабанов от „Несебър“, който остана втори на Слънчев бряг, но с трите си победи през сезона, с постоянството и упоритостта си подчерта възходящото си развитие.

При юношите младша възраст това е Ясен Александров /“Варна“/, който само теоретически можеше да бъде изместен от първото място в последния кръг, но не само не позволи това да се случи, а взе нова, категорична – пета, победа в Лигата.

Трасето на критериума бе равнинно, дълго 1.3 км.

 

Как се разви състезанието в трите възрастови групи.

 

Момчета младша възраст.

 

Те направиха шест обиколки на разстоянието – 7.8 км, като третата и шестата завършваха със спринт за точки – съответно 5, 3, 2 и 1.

 

 

Колело до колело, каска до каска - остър спор за първото място при момчетата от младшата възраст възраст между Габриел Грозев /"Загорец", в дясно/ и Георги Караденизов/"Несебър"/ 

 

С безапелационното си представяне в предишните десет кръга новозагорецът Габриел Грозев си беше вече осигурил крайната победа за годината. Въпросът беше дали ще успее да направи „голям шлем“ – първи места във всичките стартове. Успя! Той бе най-бърз и в двата спринта. 

Неизменни негови подгласници и на двете премии бяха /в този ред/ Георги Караденизов /Нес/, Атанас Лазаров /Печ, Пз/ и Иван Бонев /С. кам., Сл/.

 

 Награди от треньора ветеран Васил Димитров 

 

Така Георги затвърди второто си място в крайното класиране за сезона, Атанас – четвъртото, а Иван изненада приятно /бе 16-и в генералното подреждане преди този кръг/ и направи скок напред.

Свиленградчанинът Александър Ангелов финишира шести, но неговата трета позиция в крайното класиране за сезона не бе застрашена и той вероятно затова кара по-спокойно.

 

Момчета старша възраст 

 

Девет обиколки /11.7 км/, три премийни спринта.

Много добре се представи амбициозното сливналийче Йордан Петров, победител през миналия сезон при най-малките. Той нямаше как да измести от лидерското място Преслав Балабанов /Нес/, но упорито гонеше победата в Слънчев бряг. И я догони, спечелвайки първите два спринта. Финалният бе за Преслав, който не пропусна възможността да покаже кой все пак е главният машинист в този „влак“.

 

 

Йордан Петров, победителят при момчетата /ст. в./ в Слънчев бряг, печели междинен спринт 

 

Трети остана Иван Христов, който отново показа, че има по-голям потенциал от онзи, който разкрива - свиленградчанинът спечели един от кръговете през годината, и зае третото място в крайното класиране.

 

 

Най-добрите момчета /ст. в./ за 2015-а: Преслав Балабанов /с лавровия венец/, Йордан Петров /в ляво, втори/, Иван Христов /трети/, до тях, отляво на дясно - Стивън Камбуров, Петър Щилянов и Иво Тофтев 

 

Трябва да отбележим и доброто представяне на бургазлията Иво Тофтев – неизменно сред първите в спринтовете, за когото се отнася казаното и за Иван – може повече, но най-важното е да участва редовно и с постоянно усърдие в критериумите. Тогава неизменно ще дойдат и по-добрите резултати. Това е валидно впрочем за почти всички момчета.

 

Юноши младша възраст

 

Петнайсет обиколки /19.5 км/, пет спринта за точки.

Убедителен Ясен Александров! Умно, тактическо бягане - три пъти втори в първите три спринта, веднъж – трети, и възхитителен финал. Заслужена победа за този талантлив варненец, за когото това бе последният сезон в Черноморската лига „Спринт“ – догодина ще е при юношите старша възраст. Остави дълбока диря в нея с петте си победи през 2015-а.

Достоен негов съперник през целия сезона, а и на критериума в Слънчев бряг, бе пазарджиклията Георги Гинин, който завърша годината с три победи в кръгове от Лигата и на второ място, като по някое време бе лидер в тази група. Сега Гинин взе един от спринтовете, събра и достатъчно точки за „бронза“.

 

 

Подиумът при юношите за сезон 2015: Ясен Александров /на най-високотоо стъпало/, Георги Гинин /в ляво, втори/ и Даниел Иванов /трети/. Току-що са си получили наградите от председателя на Лигата Димо Ангелов 

 

С една дума: тези прекрасни юноши имат всички качества да станат големи бегачи, ако и треньорите им помогнат да ги доразвият. Същото впрочем важи и за съотборника на шампиона – Йордан Борисов, който бе най-бърз в два от спринтовете, а и за Янис Маринов от „Добрич 1905“, завършил четвърти, с победа на една от премиите.

Ако Даниел Иванов от „Несебър“ беше участвал във всички кръгове, картината при юношите може би щеше да бъде по-различна. Но и сега четвъртото му място в Слънчев бряг и третото в крайното класиране е обещаващо, още повече, че за родения в Нова Загора бегач това бе първата година при „младшите“ юноши. Във всеки случай очакваме от него да е сред онези, които ще се прицелят със сигурност в първото място през следващия сезон.

 

 

Няколко задължителни добри думи за организаторите на последния кръг в Слънчев бряг и изобщо - на веригата от критериуми. Задължителни, заради чудесната им работа. Състезанието бе подготвено старателно от всички страни: трасе, сигурност, озвучаване, награди, прилично и видимо присъствие на спонсори и рекламодатели, без чиято подкрепа то нямаше как да се състои.

Поздравления за главните „двигатели“ на Лигата - от колоездачния клуб „Несебър“ /мениджър Георги Енчев/ и Велосипеди „Спринт“ /представител Станислав Енкин/.

 

 

Димо Ангелов удостои с благодарствени грамоти президента на КК "Несебър" Йордан Йорданов и кмета на Обзор Христо Янев /наградата получи отговорничката за културата и туризма в града Юлия Горбунова/   

 

Абсолютно заслужено президентът на „Несебър“, Йордан Йорданов, бе удостоен със специална благодарствена грамота от председателя на Лигата, шампионът от близкото минало Димо Ангелов.

Не по-малко заслужен бе този скромен, но показателен жест на благодарност и към представителите на кметства и общини, поели домакинства на състезания от календара на Лигата: Обзор, с. Равда, Варна, Свети Влас, Несебър, с. Кошарица, Поморие, Каблешково/ и др.

Надяваме се, че и досегашните отзивчиви стопански фирми-производителки ще продължат и занапред плодотворното си сътрудничество с Лигата: „Дием спорт“ /спортни облекла/, „Айсберг“ /трапезна вода/, „Идеал“ /“Дъвките на нашето време“/, „Лактима“ /млечни продукти/, „Алпи“ /бонбони/. Няма да е никак в повече, ако към тях се присъединят и други – младите български колоездачи, който правят първите си стъпки именно в Лигата, заслужават това. Те обаче трябва да бъдат постоянно и старателно обгрижвани и стимулирани, така че усилията им да получават заслужен и адекватен отговор. Главният въпрос, разбира се, не е само в хубавите награди, но все пак само „потупване по рамото“ не стига.

За илюстрация ще посочим някои от практическите стъпки, които правят в тази посока производителите на Велосипеди „Спринт“, формирали основния награден фонд на веригата със същото име: купи, медали, предметни награди /велокомпютри, каски, гуми, ръкавици и др./ за 30 най-добри колоездачи във всеки от 11-те кръга; 2000 лева /ваучери/ за първите трима в отделните групи в крайното класиране и т. н.

 

 

Шампионите на Черноморска колоездачна лига "Спринт" 2015, от ляво на дясно: Габриел Грозев /момч. мл. в./, Преслав Балабанов /момч. ст. в./ и Ясен Александров /юноши/

Снимки: maxbike.bg

 

Класиране в 11. кръг

 

Момчета младша възраст

1. Габриел Грозев /Заг/                       

2. Георги Караденизов /Нес/                       

3. Атанас Лазаров /Печ/

4. Иван Бонев /С. кам./ 

5. Стилиян Михнев /С. кам./  

6. Александър Ангелов /Свлгрд/                          

7. Денис Серджан /Доб/

8. Галин Петров /Доб/      

9. Теодор Хаджиев /Нес/

10. Християн Илчев /Нес/                     

                      

Момчета старша възраст

1. Йордан Петров /С. кам./                             

2. Преслав Балабанов /Нес/                         

3. Иван Христов /Свлгрд/ 

4. Иво Тофтев /Бс/     

5. Кирил Мадански /Свлгрд/

6. Петър Щилиянов /Свлгрд/                      

7. Стивън Камбуров /Нес/        

8. Любомир Илчев /Нес/  

9. Калоян Тачев /Заг/                                  

10. Стилиян Петров /С. кам./

                       

Юноши младша възраст

1. Ясен Александров /Вн/                

2. Йордан Борисов /Вн/

3. Георги Гинин /Печ/                          

4. Янис Маринов /Доб/      

5. Даниел Иванов /Нес/    

6. Йоан Костов /Нес/

7. Давид Златев /Заг/                       

8. Венцислав Венков /В. Л./                 

9. Димитър Димитров /С. кам./

10. Георги Василев /Заг/                                                                     

 

Крайно класиране за сезон 2015

 

Момчета младша възраст

1. Габриел Грозев /Заг/                         120 т.

2. Георги Караденизов /Нес/                   95   

3. Александър Ангелов /Свлгрд/              56

4. Атанас Лазаров /Печ/                          44

5. Стилиян Михнев /С. кам./                     38

6. Иван Чимбулев /Равда/                        33

7. Християн Илчев /Обзор/                       26

8. Станислав Генчев /Ляст/                      22

9. Яни Колев /Заг/                                    21

10. Денис Серджан /Доб/                         19

11. Симеон Петков /Ян-Исп/                     19

12. Йордан Ангелов /Равда/                     17

13. Мустафа Мустафов /Исп/                    13

14. Иван Бонев /С. кам./                           12

15. Галин Петров /Доб/                            11

16. Юлиан Иванов /Лок Ст. З./                   6

17. Теодор Рандев /С. кам./                       5

18. Калоян Коев /Ян-Исп/                          4

19. Божидар Терзиев /Заг/                         3

20. Георги Киров /Печ/                               3

21. Теодор Хаджиев /Нес/                          2

22. Златин Емилов /Св. Влас/                     2

23. Стефан Христов /Драг“                         1

24. Димитър Василев /Лок/                         1

 

Момчета старша възраст

1. Преслав Балабанов /Нес/                      112 т.

2. Йордан Петров /С. кам./                         101

3. Иван Христов /Свлгрд/                             73

4. Стивън Камбуров /Нес/                             59

5. Петър Щилиянов /Свлгрд/                        57

6. Иво Тофтев /Бс/                                       49

7. Калоян Тачев /Заг/                                  32

8. Валентин Стефанов /Ян-Исп/                   27

9. Денис Искрев /Ляст/                                26

10. Гавраил Стефанов /Ян-Исп/                    25

11. Йордан Янакиев /Печ/                            21

12. Петър Димитров /Нес/                            12

13. Любомир Илчев /Обзор/                         11

14. Кирил Мадански /Свлгрд/                        6

15. Ангел Ангелов /Равда/                            6

16. Стилиян Петров /С. кам./                         5

17. Боян Енев /Нес/                                      4

18. Тони Тошков /Равда/                              3

19. Виктор Янчев /Ян-Исп/                            3

20. Денис Рустемов /Ц. Сим., Пд/                  3

21. Добри Добрев /С. кам./                           2

22. Александрър Красимиров /Свгрд/            1

23. Кристиян Йорданов /Доб/                        1

 

Юноши младша възраст

1. Ясен Александров /Вн/                    107 т.

2. Георги Гинин /Печ/                           91

3. Даниел Иванов /Нес/                        56

4. Иван Бойчев /Нес/                            44

5. Йоан Костов /Нес/                             43

6. Янис Маринов /Доб/                          41

7. Давид Златев /Заг/                           37

8. Митко Тодоров /Нес/                         32

9. Ангел Гергински /Печ/                      31

10. Добрин Добрев /Доб/                      23

11. Георги Петков /Нес/                        18

12. Тодор Балабанов /Нес/                    16

13. Димитър Тотков /Печ/                      16

14. Мартин Папанов /Ляст/                    13

15. Иван Францов /Бс/                           11

16. Йордан Борисов /Вн/                        10

16. Виторио Попов /С. кам./                   10

17. Венцислав Венков /В. Л./                    9

17. Денис Бекир /Ляст/                             7

18. Дамян Колев  /Ляст/                           6

20. Мануел Любомиров /Доб/                   5

21. Георги Василев /Заг/                          3

22. Цветомир Атанасов /Доб/                   3

23. Димитър Димитров /С. кам./                2

24. Георги Стоянов /Бс/                            2  

 

 

Коментари

Шосе / Черноморска лига "Спринт"

[1] 2 3 4  ...14