Новини

Младият Преслав Балабанов с насърчителни изяви в Белгия

 

Преслав Балабанов

 

Преслав Балабанов, актуалният ни републикански шампион в индивидуалното бягане по часовник за момчета, се представя отлично на поредица от състезания в Белгия.

Четиринайсет годишният бегач има шанса да попадне в Меката на колоезденето, в края на миналия месец със съдействието на своя клуб Nessebar Shockblaze и с подкрепата на родителите си.

Последната му /засега/ чудесна изява бе вчера, 15 август, когато Преслав се класира шести в еднодневно състезание на шосе, в което участваха 27 бегачи.

Преди две седмици, само три дни, след като беше пристигнал в Белгия, роденият в Габрово талант, завърши десети в надпревара измежду 47 състезатели, а на 8 август финишира 12-и измежду 52-ма съперници.

Очакваме нови добри новини за Преслав от Белгия, защото познаваме великолепните му качества и от серията критериуми от Черноморската лига „Спринт“, в която той участва редовно и още по-редовно е първи в своята група.

 

 

Преслав Балабанов с фланелката на шампион в Черноморската лига "Спринт" преди поредния старт в нея  

Снимвка: maxbike.bg

 

Забележително е неговото бързо и стабилно израстване на шосето /Да не чуе Дявола!/, за което заслуга има не само амбициозното му семейство /баща му и дядо му също са били колоездачи/, но и методичната подготовка, която водят с него треньорите му в „Несебър“. Освен всичко друго Преслав е и интелигентно и ученолюбиво момче, което е допълнителна „бонификация“ по пътя към успехите в големия спорт. Пожелаваме му ги искрено.     

 

             

Коментари

Велообщество / Личности

[1] 2 3 4  ...15