Новини

Няколко въпроса по повод една Обиколка

 

 

Колоездачната Обиколка на България тази година ще се състои, заяви Петър Бончев, председател на Българския колоездачен съюз /БКС/, и ние побързахме да разпространим добрата вест.

Имаме обаче няколко въпроса към председателя.

1. Кой, все пак, провали миналогодишната Обиколка? Евгени Димитров и Веселин Михайлов ли, „самонарекли се за ново ръководство“, както пишете, и които сега имали „само една цел - да провалят (отново) Обиколката на България“? Отново/!?/.

 

2. Успокоявате господата Димитров и Михайлов, че „няма нужда да се притесняват за парите, отпуснати за организирането на състезанието“. Не би било лошо да успокоите и българския данъкоплатец, тъй като става дума и за негови пари. А след като обявите и употребите отпуснатите от държавата пари за Обиколката, не би било лошо веднага да отчетете разходите пред споменатия данъкоплатец, за да не чака поредния...Годо /Одит/. Добре ги знаете тези правила, за които сам говорите, но ако има „притеснение“ /не само у Димитров и Михайлов/, то е заради гъстата мъгла, погълнала организацията на една, забележете, не частна, а НАЦИОНАЛНА спортна проява.

 

3. Не пропускате отново да благодарите на министъра на спорта Красен Кралев, „който не забрави българското колоездене“. Предложете му, щом е така, да се разпореди за ускоряване на финансовата ревизия, която ММС прави на БКС, и която  именно той, „сигурният партньор“, както го наричате, сам прекъсна/!?/. Нали, както казвате, става дума за „стандартна процедура“, при която „има пълна прозрачност и яснота“ .

 

4. Обяснете, ако обичате, кой, кога и защо реши Обиколката на България да бъде организирана „в партньорство“ с компанията ASF. Изяснете, отново ако обичате, що за „птица“ се крие за това трибуквие, както и основните точки от договора между нея и БКС. Защо до сега се е мълчало за това сътрудничество? Да повторим: става дума не за частно, а за НАЦИОНАЛНО състезание, при това – и дълголетно, и авторитетно.

 

5. Не се съмняваме, че за Обиколката ще бъдат ангажирани и български рефери. Въпросът е колко от тях, които не са от „частната фирма“ на Михайлов, както наричате сегашната съдийска колегия, ръководена от него, имат квалификация за тази категория състезания?   

 

6. Кога, къде и как направихте етапите на Обиколката „обществено известни“, та се чудите, че не знаем нищо за тях? И откога ги представяте „в пакет“ с двете отсечки на Обиколката на Черноморието и то под общо лого - "Тур България"?

 

7. Няма спор - „между 11 и 15 август“ е много точно фиксирана дата за пресконференция за състезанието. Надяваме се, че на нея ще научим най-сетне и кой ще е директор на Обиколката. Това, освен с важност, е длъжност, натоварена и с отговорности, нали?

 

8. Поканете този път вие на среща „апаратчика г-н Димитров“, както го наричате, и направете с него откровен разговор по темата. Все едно – съдът е в отпуск, а когато е в това състояние, е малко веротятно да се „обади“. Да, но Обиколката, в която всички се кълнем, не обича отпуските...  

 

                                                                                                                          Иван Нанков

Коментари

Шосе / Обиколка на България

[1] 2 3 4  ...13