Новини

Добруджанци харесват българските велосипеди Sprint, Shockblaze и Ferrini

 

 

 

Без грам преувеличение можем да кажем, че жителите на Добрич харесват произвежданите в пловдивския холдинг „Макс Европа“ велосипеди Sprint, Shockblaze и Ferrini.

Това е първото, но най-категоричното и най-приятното впечатление от състоялото се днес представяне и изпробване на тези български марки велосипеди по алеите на градския парк „Свети Георги“.

Производителите предоставиха на любопитните добруджанци – впрочем от всички възрасти – от 7 до 70 години, екземпляри от свои модели от всички категории и класове и за каране при различни условия.

 

 

Излишно е да го кажем, но не можем да се въздържим: най-въодушевени и емоционални бяха /и този път/ най-малките велосипедисти – децата. И то е ясно защо – защото получиха щедрата възможност да покарат на воля хубавите български велосипеди по алеите на парка /впрочем отлично поддържани/.

 

 

По изкрящите очи на тези симпатични велосипедистчета разбрахме, че наистина харесват „стоката“. А и тя си е за харесване - не си струва да скромничим, щом от нея са доволни стотици хиляди любители на колоездачния спорт и на колоездачните разходки не само у нас, но и по света.

 

 

Най-голям интерес бе проявен към трекинг велосипедите, както и към шосейните велосипеди. Велосипеди, които се използват основно за каране в смесено-градски условия.

 

 

Представителите на производителите от Пловдив са доволни и от друг факт: доста добруджанци сами предизвикваха разговори, дори и диспути, на тема „Къде и как да караме /и какви/ колелета" и бяха не само критични, но и находчиви със своите идеи и предложения. Към тези въпроси всеки, наистина сериозен и авторитетен производител, не може /а и не бива/ да остава безразличен.

 

 

Някои от обсъжданите проблеми са, съвсем естествено, свързани с изграждането, поддържането и увеличаването на километража на велосипедните алеи в града. Като не само ентусиазирани, но и практични хора, добруджанските индивидуални и/ли организирани велосипедисти вече са силно мотивирани да съдействат за изграждането на функционални велоалеи в града и край извънградските пътища.

Между „тестиращи“ и „тестирани“, а всъщност – съмишленици, бе обменена и конкретна информация за това как се работи за решаването на тези инфраструктурни въпроси в Пловдив, например, и специалистите от холдиинга, които бяха дошли тук специално за теста, се ангажираха да я обогатят, за да свърши работа и на добричлии. А те със сигурност няма да се откажат от всички възможности да се възползват пълноценно от велосипедите – тези полезни, удобни и елегантни возила - и за здраве, и за удоволствие. 

За нас и за домашните ни любимци... 

 

 

Понякога такива нережисирани, откровени срещи между производители, търговци и потребители предлагат и случки от неочакван и необичаен ракурс.

Ето какво ни разказа Васил Паскалев, специалист по маркетинга от „Макс Европа“: „В Добрич се запознахме с местния художник и ентусиаст и по други изкуства Добри Енчев. В неговите творби е залегнала идеята за създаване на изцяло нова концепция за велосипед. Представяте ли си - велосипед, който ще е повече от произведение на изкуството, ще е създаден с различни материали и ще работи със съвсем различни компоненти. Художникът ще кандидатства за място в книгата на рекордите на „Гинес“ за най-голяма творба на тази тематика. Ще му помогнем - ако и с каквото можем, защото и той всъщност помага на нас - производители, дизайнери, търговци“.

 

Пловдивският велокерван каза "довиждане" на Добрич и потегли към Варна, където утре, 19 април, неделя от 10 до 15 ч ще посреща под шатрите си тамошните почитатели на качествените колелета. Запжвядайте - на алеите около Пантеона в Морската градина.

 

Коментари

Игри и кампании

[1] 2 3 4  ...26