Новини

За втора година – „Аз карам велосипед, последвай ме!“

 

 

 

За втора поредна година холдингът MAXEUROPE организира кампания за насърчаване на колоезденето в градска среда - „Аз карам велосипед, последвай ме!”.

Целта на кампанията е да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния начин на живот, с надеждата това да стане част от всекидневието на повече хора в България.

Тази година кампанията ще бъде осъществена съвместно с информационната кампания за устойчива градска мобилност на Европейската комисия - „Do The Right Mix - Придвижвай се разумно”.

По този повод на 21 април 2015 г., вторник, в зала „Партер” в сградата на Министерството на околната среда и водите в София, ул. „Уилям Гладстон“ 67, от 10.30 ч, ще се състои пресконференция. На нея ще бъде даден официалният старт на кампанията. Ще бъдат обявени и имената на онези известни личности, „посланици на велосипеди“, които ще бъдат лицата на кампанията през тази година. Очаква се подкрепата и на редица централни и регионални медии.

 

 

Как ще протече кампанията през 2015

Тя ще продължи до октомври 2015 г. Известните личности, които подкрепят каузата, отново ще участват в тематични фото- и видеосесии, ще споделят свои лични истории с велосипед.  

Кадри от фотосесиите с посланията на личностите от кампаниите през 2014 и 2015 година ще бъдат представени на изложби - в Пловдив през май, и в София през септември. Освен това на 13 септември ще се състои велопоход в столичния Южен парк.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията и да стане Посланик на велосипед, може да го направи като изпрати своя снимка с велосипед на www.azkaram.eu и отправи своето послание в духа на кампанията. 

 

Кои са лицата на кампанията до сега и част от техните откровения  

Ивайло Захариев: “Свободата да се придвижваш по такъв “готин” начин, независимо дали в града или сред природата, е много приятно усещане“.

Рут Колева: “Когато карам колело, се чувствам по-добре, по-жизнена. Придвижвам се, докъдето искам, поддържайки добра форма”.

Мария Гроздева: “Искам колкото може повече хора да открият удоволствието от движението с велосипед“.

Милен Цветков: „Колкото повече хора свикнат да карат велосипед в града, толкова по-чист въздух ще дишаме всички – и ние, и децата ни“.

Максим Митков: “Велосипедът помага да се справиш с всекидневния стрес. Дава ти свобода, енергия и тонус, предлага ти близост до природата”.

Крум Савов: “Велосипедът дава и физическо натоварване, и емоционално разтоварване“.

Орлин Павлов: „Горещо препоръчвам колоезденето на всеки - много лесно цялото тяло влиза във форма и се чувстваш здрав”.

Стойко Сакалиев: „Колелото пази ставите, но заедно с това натоварва цялото тяло; то става здраво, а духът - млад”.

Митко Павлов: “В България вече не е сложно да си купиш хубаво колело. Въпросът е да надвиеш мързела и да го използваш по-често“.

Дидо от D2: „Нищо друго не ми дава повече адреналин от планинското колоездене, което е несравнимо изживяване - динамика и живописни гледки“.

Филипа Иванова: „Надявам се кампанията да накара повече млади хора да се стремят да съчетават всекидневната си работа с активното колоездене“.

Деян Донков: “Нека държавниците да не гонят младите хора от България с безобразните си инфраструктурни условия, които пречат на колоезденето“.

Поли Генова: “От една страна, карането на велосипед  е по-екологично, от друга - свободата е несравнима. И да не забравяме – свързва те плътно с природата“.

Анна Ангелова: „Карането на велосипед е пътят, по който задвижваме механизма към всеобщото щастие: по-чиста планета,  повече щастливи хора“.

Станка Златева: „Едно е да си във фитнеса, друго е да отидеш с колелото на чист въздух и да се раздвижиш сред зеленината и да се разсееш от проблемите“.

Радина Кърджилова: “Да караш колело е не само здравословно, но така опазваме и себе си, и околната среда“.  

Димо от P.I.F.: „С велосипеда се придвижвам най-бързо в града. Вярно, не е лесно, но още по-лесно е да намираме извинения, за да не го правим“.

Рафи: „Иска ми се повече хора да карат колелета, по повече велоалеи. Иска ми се да има и малко повече уважение между всички ни - на улицата, и на тротоарите".

Спас Кьосев: “Велосипедът е прекрасен начин да се преборим с обездвижването, затлъстяването, депресията и пр.“

Ася Методиева: „В България хората имат желание да се придвижват с велосипеди и това ще подобри трафика и ще има повече пространство и свобода за всички”.

Мария Андонова: “Най-прекият път да изпиташ удоволствието от свободата в града е да подкараш велосипед”.

Криско: „Чувствам се щастлив, когато карам колело в гората. На пътя не е интересно, последвай ме на чист въздух!“

Силвия Симова: „Велосипедистите са пълноправни участници в движението и трябва да ги пазим на пътя“.

 

 

Коментари

Игри и кампании

[1] 2 3 4  ...26