Велосипеден калкулатор

Нашият велосипеден калкулатор ще ви помогне да изберете какъв размер велосипед е подходящ за вас. Изберете типа на велосипеда и въведете вашите данни, след което калкулаторът ще ви покаже препоръчителния размер рамка.

Изберете категория

Шосеен велосипед

Шосейните велосипеди имат леки рамки и по-тънки гуми. Проектирани са за каране по гладки и асфалтирани пътни настилки. Могат да се използват, както за състезателни, така и за любителски цели.

Планински велосипед

Планинските велосипеди са проектирани за разнообразни терени, както за песъчливи и тревисти местности, така и за стръмни скалисти пътеки . Тези велосипеди имат здрави и твърди рамки. Гумите са им дебели, предназначени са за преодоляване на тежки терени. Има три основни категории планински велосипеди: без окачване, с предно окачване и с пълно окачване. Най-популярни сред велосипедистите са моделите с предно и пълно окачване, тъй като те омекотяват друсането при каране по неравен терен.

Градски / хибриден велосипед

Градските велосипеди са едни от най-популярните и продавани в Европа. Използват се предимно за придвижване в градски условия ( ходене до работното място, разходки с приятели, както и за кратки излети в природата).

Детски

Детските велосипеди са по-малки, със здрави рамки, дебели гуми и олекотени компоненти. При тяхното проектиране на първо място се взема предвид максималната защита на детето. Подходящи са за каране по равен терен и тротоари.