Какво е “Служебен велосипед”?

Мисията на проекта “Служебен велосипед” е да стимулира служителите в компаниите да изберат по-икономичен, ефективен и здравословен начин на транспорт до работа.

Проектът предоставя възможност за изграждането на велопарк със служебни велосипеди, които служителите да ползват за придвижването си до и от работа и изпълняването на ежедневни служебни задачи на кратки разстояния.

Използването на служебен велосипед, когато не е наложително да бъде автомобил, би довело до много позитивни ефекти като: по-активен начин на живот, по-бързо придвижване, по-малко стрес и по-висока концентрация. Да не забравяме и ползите за природата и града ни от намаляването на трафика и вредните емисии в атмосферата.

Виж повече за ползите от придвижването с велосипед тук.

Кои сме ние и защо го правим?

“Служебен велосипед” е социален проект, който цели да обедини бизнеса и неправителствения сектор в усилията им за популяризиране на велосипедния транспорт в градска среда.

Всички ние искаме да живеем в една по-приветлива, по-чиста и по-малко стресова среда. Водени от желанието да се движим по-активно и да не отлагаме повече “за утре” старта на сутрешната тренировка, решихме да предоставим алтернативен вариант, който постига няколко цели: стигаме бързо до работа с усмивка и тонус!

Основни партньори по проекта са:

  • CSR Bulgaria - българската мрежа за корпоративна социална отговорност
  • Велоеволюция - неправителствена организация, популяризираща велосипедният транспорт
  • MaxBike.bg - медия за вело новини и събития в сферата на колоезденето


Как да се включа и аз?

За въпроси относно кампанията се свържете с:
Българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria

За контакт:
Десислава Тодорова
dessislava@csr.bg
0883 312 684
За да заявите желанието си да се включите в проекта, като закупите служебни велосипеди и изградите своя велопарк, се свържете с:

........................

Защо да се включа в проекта?

Проектът има за цел да осигури на компанията-партньор възможност за:

  • Изграждане на велопарк на преференциални цени.
  • Безплатно поставяне на стойка за велосипеди от основния спонсор на проекта MaxEurope*
  • Обучение на служителите ви да карат велосипед в градски условия.**
  • Велоескорт с инструктор, който да избере удобен и безопасен маршрут от дома до работното място на вашите служители. **
  • Видно място за вашата компания на сайта на проекта, както и в цялата медийна комуникация на кампанията.
  • Специална статия за КСО практиките във вашата компания на CSR.BG

*При закупуване на над 10 алуминиеви велосипеда или над 15 стоманени, Макс Европа ще осигури безплатно стойка на компанията-партньор.
** Заплаща се допълнително при интерес от компанията и нейните служители

С изграждането на служебен велопарк вашата компания ще въведе устойчива екологична практика, позната в много европейски държави. Доказано е, че служителите, които карат велосипеди до работа са по-концентрирани и правят значително по-малко грешки в ежедневната си работа. А намаляването на екологичния отпечатък ще покаже, че вашата компания се грижи едновременно за здравето на служителите си и за природата.